8.10.2021

150.000 de persoane, evacuate din calea unor elefanți migratori din China

 


Mai bine de 150.000 de persoane au fost evacuate din calea unei cirezi de elefanți migratori, spun oficialii chinezi. Conform BBC, autoritățile din provincia sud-vestică Yunnan s-au temut că vor apărea conflicte între cei 14 elefanți asiatici și rezidenții zonei. Animalele sunt în deplasare de luni întregi.

Mai bine de 25.000 de polițiști echipați cu drone și autovehicule au monitorizat cireada, spune presa de stat. Animalele protejate au părăsit o rezervație naturală din Yunnan acum aproximativ 17 luni.

500 de kilometri parcurși

De la startul aventurii, elefanții au ajuns în presa internațională fiindcă au parcurs 500 de kilometri prin câmpuri și orașe, înfructându-se de milioane de euro din terenuri agricole și distrugând unele clădiri. Dacă cireada se îndrepta către așezări umane, persoanele erau relocate pentru a previne situații nefericite.

Elefantul asiatic este o specie protejată. China mai are doar 300 de exemplare în sălbăticie, iar mulți trăiesc în aceeași provincie din care provin și cei 14 aventurieri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu