8.26.2021

Fabrică de diplome false făcută de o profesoară de religie din Iaşi

 


O profesoară de religie din judeţul Iaşi şi-a făcut o asociaţie fantomă care eliberează adeverințe și diplome pentru proiecte despre care spune că sunt avizate ISJ. Taxa de înscriere este de 220 de lei, iar banii se trimit direct în plic prin poştă.

Profesoara de religie Adriana Nastasă de la Școala „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Tătărași a făcut o asociație prin care organizează proiecte – fantomă, prezentându-le drept evenimente foarte serioase, unde pot fi obținute diverse hârtii pe care profesorii participanți le atașează ulterior la dosarele de la școlile în care activează.

Un astfel de proiect prezentat drept „internațional” se numește „File De Tradiție Multiculturală În Spațiul Românesc”, Ediția a  IV-a, și are loc la Iași, într-o perioadă nespecificată clar în documentație.

Profesorii care vor să participe la sesiunea de comunicări științifice „desfășurată online” trebuie să plătească 220 de lei. Banii sunt puşi într-un plic şi trimişi profesoarei prin firmele de curierat sau prin poştă, fără a fi menționat un cont bancar pentru operațiune, potrivit ReporterIs.ro.

„Prefer colaborarea cu poșta privată”, scrie chiar profesoara Adriana Nastasă în prezentarea proiectului „File De Tradiție Multiculturală În Spațiul Românesc” , Ediția a  IV-a.

Deşi „Asociația Specialiștilor în Educație Magistrum” a fost înfiinţată pe 3 martie 2020, profesoara spune că a ajuns deja la a patra ediţie.  Proiectul este exclusiv online, pe motiv de pandemie. Există concurs internațional online, simpozion internațional online, conferință internațională online și chiar schimb de experiență transfrontalier, tot online.

„Din cauza pandemiei am apelat la această modalitate. Există și schimb de experiență transfrontalier online, chiar dacă se desfășoară pe aplicații de calculator”, mai explică Adriana Nastasă.

În cadrul proiectului inițiat de Adriana Nastasă și asociația ei, profesorii se înscriu la câteva concursuri, seminarii, simpozioane, sesiuni de lucru și schimburi de experiență, denumite pompos „internaționale”, primind bonus publicarea de articole în două reviste ale asociației: „Magistrum” și „Venit-au zilele Învierii”. Deocamdată suntem în luna august.

Ambele publicații au coduri ISSN, ceea ce înseamnă că articolele publicate pot fi următire cu ușurință de specialiști, contând astfel la dosarul participanților.

„Articolele publicate de către profesori sunt muncite de aceștia. Oamenii chiar își dau interesul la proiect. Iar elevii, pentru că este și secțiune de elevi, deprind diverse abilități și află care sunt tradițiile românești”, spune Adriana Nastasă.

Adriana Năstase oferă 26 de adeverințe fiecărui participant.

Lista completă a documentelor emise cuprinde adeverință de membru al comisiei de organizare la concurs extrașcolar etapa națională, adeverință de participare la schimb de experiență cu alte unități de învățământ, adeverință de participare la proiect internațional, adeverință de participant la proiect extrașcolar internațional ce vizează  prevenirea și combaterea abandonului școlar și multe-multe altele, într-o înșiruire delirantă. Enumerarea tuturor celor 26 de secțiuni, pentru care fiecare primește 26 de adeverințe, denotă o deviație schizofrenică a sistemului de educație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu