8.24.2021

Incendiu puternic în Munţii Căpăţânii din Vâlcea

 


Un incendiu puternic a izbucnit luni, în Munţii Căpăţânii din judeţul Vâlcea. Patru hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea anunţă că focul a pornit pe un fond forestier în Munţii Căpăţânii, în zona vârfului Folea.  Potrivit primelor evaluări ale personalului silvic, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare, arzând o pepinieră de brad şi pădure tânără, la graniţa dintre localităţile Malaia şi Băile Olăneşti.

La faţa locului intervin autospeciale de la ISU Vâlcea, pompieri voluntari, dar şi membri ai obştii private din zonă. La ora transmiterii acestei ştiri, echipele de intervenţie lucrează pentru localizarea incendiului în limitele existente.

Pentru stingerea incendiului se acţionează cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi, mături), întrucât cele două autospeciale de stingere nu au acces până la incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a anunțat un incendiu de fond forestier în Munții Căpățânii, pe Vârful Folea. Pompierii militari s-au deplasat urgent la fața locului cu trei autospeciale. De asemenea, la incendiu intervin și membrii SVSU Olănești, dar și 9 membrii ai Obștii private.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu