8.22.2021

”Tu eşti băiat ascultător, ai sărit la miting cu reziştii, ai stat in genunchi in fata Codrutei, deci poţi scăpa mai uşor !”

Codrin Ştefănescu, fost secretar general-adjunct al PSD, a publicat un mesaj pentru Ludovic Orban în care îi dă mai multe sfaturi despre cum ar trebui să ducă lupta împotriva echipei Cîţu.

„Mesaj pentru Ludovic ! Am înţeles că 34 de şefi de organizaţii judeţene PNL au schimbat tabăra şi merg cu Cîţu. Ştiu bine placa : dosare, ameninţări, şantaj, am copii şi rămân pe drumuri, băieţii buni din pădure, aşa a zis Johannis ! Oameni curajoşi şi de mare caracter, nu-i aşa ? Aşa am păţit şi noi cu Liviu Dragnea ! Exact la fel ! Erau 38 de şefi judeţeni, toţi foşti prieteni, plus secretarul general al PSD care-i coordona. Au semnat chiar şi o scrisoare publică, că-i dictator, radical, că dă in multinaţionale, că ne-a băgat in război cu grupurile străine de interese, ceea ce e nasol şi nu se face ! Vezi, la el a fost mai greu, nu se compară cu tine ! Pentru că tu eşti băiat ascultător, cuminte, ai sărit la miting cu reziştii, ai stat in genunchi in fata Codrutei, deci poţi scăpa mai uşor !”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook, într-un mesaj adresat preşedintelui PNL.

Fostul secretar general-adjunct al PSD îi recomandă să înceapă o acţiune în forţă. „Dar poti face ceea ce am făcut eu : ridica primarii, ocupa sediile judeţene cu membrii adevăraţi şi deloc sperioşi, lasă-i sa iasā public şi sa vorbeascā de toate mizeriile liderilor tåi trădători !  Şi îţi mai dau un sfat: după ce câştigi, rade-i ! Sā nu fii bun şi politicos ca Liviu, care nu m-a lăsat sa fac curăţenie totala printre securici şi infiltraţi. Ca altfel aveai opoziţie astăzi de nu dormeai noaptea, asta in cazul puţin probabil ca aţi fi câştigat alegerile !”, a completat Ştefănescu.

Nu în ultimul rând, social-democratul este de părere că Florin Cîţu este varianta „cea mai rea” pentru liberali. „Liviu a crezut ca un nemernic trădător se poate schimba in timp, ei bine, nu ! Nu se schimbā ! Aşa s-a născut sa fie ! Îţi scriu aceste rânduri pentru ca nu credeam ca poate fi mai rāu decât cu tine. M-am înşelat ! A apărut Cîţu şi coşmarurile noastre au fost depăşite integral !”, a completat Codrin Ştefănescu.

Alegerile în organizaţiile judeţene ale PNL s-au încheiat la începutul acestei luni. Peste 30 dintre cei 48 de lideri de filiale au anunţat că îl susţin pe Florin Cîţu la congresul din 25 septembrie, în vreme ce doar 12 şi-au exprimat sprijinul pentru Ludovic Orban. Însă nu toţi liderii de organizaţii s-au angajat într-o tabără sau alta, printre neutri numărându-se Ilie Bolojan de la Bihor, Dan Motreanu de la Giurgiu sau Gheorghe Falcă de la Arad.

Contabilizând delegaţii din organizaţiile ale căror lideri au anunţat că îl susţin pe Cîţu, tabăra premierului se laudă că va obţine peste 3.000 de voturi la Congres, victoria, spun ei, fiind ca şi asigurată. În acelaşi timp, calculând delegaţii din organizaţiile ale căror lideri şi-au anunţat sprijinul pentru Ludovic Orban, actualul lider PNL ar lua puţin peste 1.000 de voturi. Surse din tabăra Orban susţin însă că mulţi dintre delegaţii pe care se bazează Cîţu vor vota cu actualul lider PNL, ei avansând un procent cuprins între 10 şi 20%.

La Congresul din 25 septembrie vor participa 5.000 de delegaţi din ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu