10.02.2021

Peste 10.000 protestatari numai la George Simion. Oameni gazați luați de ambulanță. Oameni din toată țara cer ieșirea din UE, libertate și demisiile lui Cîțu și Iohannis

 


Jandarmii au intervenit în Capitală și au format cordoane de protecție.

Guvernul este înconjurat de jandarmi.

Românii strigă "RO-EXIT", adică ieșirea României din Uniunea Europeană, potrivit RTV.

La Rădăuți, jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen. Protestatarii au fost gazați și luați de ambulanțe, potrivit RTV.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a vorbit despre protestele din Capitală. 

"Nu avem o cifră exactă de jandarmi care au fost scoși în stradă, pentru că avem un dispozitiv foarte flexibil capabil să se redimensioneze în funcție de numărul de participanți.

Este important să  discutăm despre măsurile de protecție sanitară, despre purtarea măștii și respectarea distanțării ca să rămână sănătoși cu toții", a declarat Alexandru Iacob, în direct la România TV.

Nimeni nu poartă mască în acest moment. 

Protestatarii din Piața Universității au plecat către Piața Victoriei și Cotroceni. 

"Hoții, hoții" și "libertate !", strigă oamenii.

Cruci și colivă în Piața Universității și Piața Victoriei, pentru Guvernul Cîțu.

Oamenii s-au prins în Hora Unirii.

Imnul României, muzică populară și muzică patriotică răsună în piețele din marile orașe, acolo unde s-au adunat mii de români, fără mască și fără respectarea regulilor de protecție sanitară.

La protestele din București au venit oameni din toată țara. 

"Am venit din Timișoara. Ce se întâmplă în România și alte țări nu este normal. Sunt tratamente care tratează Covid-ul, de ce să ne vaccinăm?!", a declarat o protestatară prezentă în Piața Universității.

"Avem nevoie de libertatea care ni s-a luat înainte de pandemie. Copiii noștri trebuie să aibă un viitor. Fetei mele de la facultate i se cere să se vaccineze sau să se testeze de două ori. Conștiința mea nu mă lasă să mă vaccinez, statul trebuie să mi-o respecte", a spus un alt protestatar. 

În fruntea protestelor se află George Simion, Diana Șoșoacă și Dorin Lazăr.

Oamenii cer libertatea, respectarea drepturilor și demisiile premierului Florin Cîțu și președintelui Klaus Iohannis.

Protestatarii cer eliminarea restricțiilor impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Protestele au loc  în contextul în care medicii din Capitală anunță că situația din spitale este una critică, că nu mai există locuri în spitale, că au fost aplicate noi reguli pentru nevaccinați și că vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a avut loc o nouă tragedie.

Vă reamintim că, vineri, secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a luat foc iar în urma incendiului au murit șapte persoane.

Câțiva protestatari i-au adus lui Simion pâine, brânză, slană de porc și o sticlă cu lichid transparent, ”ceva bun de la Maramureș”, după cum au spus aceștia în înregistrarea video.

Mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, din februarie 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu