11.18.2021

Astăzi, ședinţă de urgenţă privind negocierile PNL – PSD

 


O şedinţă de urgenţă privind negocierile PNL – PSD are loc astăzi, după ce mai mulţi lideri liberali i-au cerut miercuri seară lui Florin Cîţu să convoace Biroul Politic Naţional. Potrivit statutului PNL, forul extins al conducerii partidului poate fi convocat doar de preşedinte sau de secretarul general, Dan Vîlceanu.

PNL a convocat această şedinţă, după ce premierul interimar Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, au precizat surse politice, citate de News.ro. Dialogul a avut loc, având în vedere că deja au trecut două săptămâni de la momentul în care Klaus Iohannis a declarat că va convoca consultări cu partidele parlamentare, după ce se cristalizează o majoritate.

După mai multe discuţii aprinse cu liderii partidului, Florin Cîţu a declarat miercuri că atât PNL cât şi PSD vor să aibă primul premierul, în rotaţia convenită deja la nivel de principiu.

De altfel, Florin Cîţu a dat mai multe declaraţii contradictorii în momentul în care a fost întrebat despre tensiunile din partid privind numele premierului liberal. Iniţial, a spus că, potrivit deciziei BEx de marţi, orice membru PNL poate fi premierul partidului, iar ulterior că a menţionat  o decizie a Consiliului Naţional potrivit căreia preşedintele partidului este propunerea de premier.

Mai mulţi lideri din partid PNL i-au cerut, miercuri seară, lui Florin Cîţu, să flexibilizeze mandatul privind premierul, astfel încât să înainteze şi alte nume, în contextul în care PSD a transmis, clar, prin preşedintele partidului, că nu îl doreşte pe Cîţu premier, pentru că a fost dat jos prin moţiune de cenzură.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că săptămâna viitoare România va avea Guvern, dând de înţeles că este posibil ca negocierile privind propunerea de premier să se deblocheze până la finalul acestei săptămâni, astfel încât săptămâna viitoare să aibă loc consultările cu preşedintele şi învestirea Guvernului în Parlament.

https://www.romaniatv.net/sedinta-de-urgenta-privind-negocierile-pnl-psd-florin-citu-a-discutat-cu-klaus-iohannis-despre-desemnarea-premierului_5987633.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu