12.14.2021

Impresarul celor mai importanţi fotbalişti români este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani

 


Pietro Chiodi, impresarul mai multor fotbaliști din echipa națională a României și cel care se ocupă de transferurile echipei lui Gică Hagi, are probleme în Italia.

Impresarul ar fi complicele lui Fali Ramadani, un controversat agent de origine albaneză, care ar fi sustras 7 milioane de euro fiscului italian.

Impresarul mai multor actuali sau foști fotbaliști români și cel ce se ocupă de transferurile echipei lui Gică Hagi este cercetat de procurori, alături de agentul FIFA Fali Ramadani, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. La sesizarea Banca d’Italia, Parchetul din Milano a demarat o anchetă asupra controversatului impresar macedonean pentru externalizarea impozitului pe profit, în vederea eludării sistemului fiscal și transferului de bani în străinătate. În total ar fi vorba de 7 milioane de euro, comisioane nedeclarate și sume legate de transferurile lui Miralem Pjanic (de la Juventus la Barca), Federico Chiesa (Fiorentina-Juventus) plus reînnoirea acordului lui Samir Handanovic cu Inter. Fali Ramadani are zeci de jucători și antrenori în portofoliu, între care Leroy Sane, Kalidou Koulibaly, Ante Rebic și antrenorul Maurizio Sarri.

Pietro Chiodi are sub contract mai mulți jucători români, precum Ciprian Tătărușanu, Răzvan Marin, Vlad Chiricheș, Denis Drăguș, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Virgil Ghiță, Dragoș Nedelcu, Cristi Manea şi Alex Mitriță. Pietro Chiodi a devenit cunoscut după ce frații Becali au intrat în închisoare în „Dosarul Transferurilor”, când a reuşit să le „fure” mai mulţi fotbalişti! În 2019, Pietro Chiodi a intermediat două mutări importante pentru jucători români: Alex Mitriță de la Universitatea Craiova la New York City, pentru 8,5 milioane de dolari, și Răzvan Marin de la Standard Liege la Ajax, pentru 12,5 milioane de euro!

https://www.romaniatv.net/pietro-chiodi-anchetat-de-procurorii-italieni-impresarul-celor-mai-importanti-fotbalisti-romani-este-acuzat-de-evaziune-fiscala-si-spalare-de-bani_6065673.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu