12.09.2021

Prea fericiții Ciucă și Ciolacu

 


Presupun că ați observat valul de optimism și fericire pornit dinspre Palatul Victoria și din spre sediul PSD către țară. Parcă s-ar fi deschis porțile Raiului și heruvimi cu coșurile pline de vorbe și daruri ar da fuga spre casele pensionarilor, ale copiilor cu alocații mici și ale celor neajutorați. 

În cadrul unei asemenea campanii de revărsare a fericirii peste poporul român a fost organizat și transportul mediatizat din Africa de Sud și cel mai dezumflat (dezorganizat) din Maroc. Și, tot în cadrul aceluiași val de sirop propagandistic, premierul și ministrul Transporturilor au dat fuga la drumuri și la poduri pentru a le inaugura sau pentru a le evalua stadiul de realizare. Toate merg de trăsnește! 

Poporul să vază că s-a schimbat guvernul, că toate relele au dispărut și bucuria Sărbătorilor curge peste țară. Parcă alungarea lui Sorin Vasilică Cîțu din Piața Victoriei și a istericilor USR din guvern ar fi rezolvat toate necazurile din toate domeniile. 

Fie au fost inventate, fie au fost repede strecurate sub preș. Aceste vești bune (cresc pensiile, ajutoarele sociale și alocațiile cu două kilograme de fasole, unul de cafea, cu patru pîini și un kilogram de carne!) arată mai degrabă o campanie propagandistică improvizată amatoristic. Exact ca la instalarea guvernelor precedente. Două-trei vești de ochii lumii și „Salutare, taică! Noi avem treabă la cazan!”

Cineva se ocupă să umfle tot ce-i cade sub ochi, pentru a crea impresia că țara noastră s-a lovit de aisbergul bucuriei. Care, zic eu, se topește cît ai zice pește!

Vin și trec Sărbătorile de iarnă și vom vedea că n-am aflat ce s-a ales din banii împrumutați de Cîțu. Auditul va fi ca în greaca veche. Va fi necitibil sau nu vom pricepe nimic. 

Nu se rezolvă nimic nici cu funcționarea sistemului de Sănătate. N-are cum! Parcă văd că faimoasa companie visată de Vlad Voiculescu rămîne în picioare. Dar la alt unchi. O administrează un om desemnat de PSD. Vreau să spun că nu ne folosește la mai nimic intrarea PSD-ului la guvernare cu prima sa megalinie. 

La ce ne încălzește pe noi că Vasile Dîncu visează avioane și face eseuri la Apărare? Sau faptul că Gabriela Firea le învață pe mămici cum să se protejeze sau pe bărbați cum să-și sărbătorească ziua? Cam, la fel, de același tropăit în vînt se ocupă și lătrăul liberal numit Florin Roman, un pîrlit de ziarist cu tupeu din Alba Iulia, pornit spre București în căutarea unei opere economice și informatice inexistente.

Promisiunea lui Marcel Ciolacu privitoare la o mare companie energetică națională sună la fel ca marea inițiativă a Gabrielei Firea de a „naște” douăzeci și patru de companii municipale peste care plînge praful.

Ce s-a ales de marele plan de guvernare al PSD-ului? Două avioane cu repatriați din Africa de Sud și trei vizite la drumuri neterminate! Ăsta a fost debutul și de la el trebuie să ne topim de fericire!

Naivi mai suntem! Noi ne gîndeam că vom avea parte de o schimbare de macaz! Adică scăpăm de imaginația de căprar a lui Raed Arafat, aflăm de drumul banilor împrumutați, citim lista cu numele celor băgați pînă în gît în importurile de medicamente etc. 

Ziceam noi că specialiștii vor face ordine! Merg îndesat pe drumul precedenților specialiști. Profesorul Alexandru Rafila, marea speranță de la Sănătate, s-a topit ca o ciocolată la soare. Și el a uitat ce-a zis acum două săptămîni în legătură cu preluarea coordonării de la Raed Arafat. Citiți ce a scris Ion Cristoiu și întrebați-l pe ministru dacă nu îi crapă obrajii! 

Vasile Dîncu recită delirant pe tunuri, Florin Roman hămăie pe mail drept răspuns la ce nu pricepe din domeniu, iar madam Firea ține cursuri de ciulama în vreme ce Marcel Ciolacu cîntă magraonic și mieros pe la televiziuni despre proiectele de viitor. 

La liberali, Gheorghe Flutur a fost obligat să-și schimbe omul necultural de la Cultură spre a face loc aghiotantului lui Marcel Ciolacu iar scriitorul cu oi de la Suceava (strigaciul de rezervă al PNL-ului!) a primit la schimb un post la turism și IMM-uri. Cum să nu aibă și Gheorghe Flutur un picior în guvern, dacă mierosul Marcel Ciolacu are patru picioare în aceeași groapă?

Vin Sărbătorile! Savurăm ciocolata și bezeaua de pe promisiunile politice și ne pregătim să aflăm că nu s-a schimbat mai nimic.

https://www.cotidianul.ro/prea-fericitii-ciuca-si-ciolacu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu