12.17.2021

Primar arestat. A dat foc intenţionat sediului Primăriei din Beleți-Negrești

 


Primarul fugar din Argeș care s-a ascuns trei zile a fost arestat ! Marin Mihai, în vârstă de 53 de ani, este acuzat de incendierea sediului Primăriei din localitatea Beleți-Negrești, în noaptea de duminică spre luni, dar și de distrugere de înscrisuri. Între timp, au avut loc o serie de întâmplări, printre care un accident cu mașina Primăriei și o tentativă de suicid în răul Argeș, precum şi o vizită la mormântul părintelui Arsenie Boca, până când primarul a ajuns pe mâna polițiștilor.

Judecătoria Topoloveni a dispus, vineri, arestarea preventivă a edilului Mihai Marin, suspectat că ar fi dat foc intenţionat sediului Primăriei din Beleți-Negrești.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.M. (…) pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere (…) şi sustragere sau distrugere de înscrisuri (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2021 şi până la data de 15.01.2022, inclusiv. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanţei, conform Agerpres.

Bărbatul de 53 de ani este acuzat de incendierea sediului Primăriei, în noaptea de duminică spre luni, dar și de distrugere de înscrisuri. Primarul a fost audiat mai bine de șapte ore la poliția Topoloveni, susținînd că este nevinovat.

„Nu există o strânsă legătură între clientul meu, domnul primar, şi persoana care a incendiat. Urmează să aflăm dacă putem dezlega ce s-a întâmplat”, a precizat avocatul primarului din Beleți-Negrești.

Marin Mihai s-a plâns anchetatorilor că nu reușea să își facă treaba din cauză că nu îl ascultau subordonații. Așa că într-un moment de furie, edilul a plănuit totul. Pentru incendiu a folosit motorina depozitată pentru deszăpezire. Apoi a dispărut fără urmă.

În cele din urmă, primarul a recunoscut că el a pus focul, apoi a mers la două mănăstiri, pentru a-şi cere iertare pentru faptele comise. Edilul s-a recules la Mănăstirea Lainici și la mormântul lui Arsenie Boca. Toate astea le-a spus polițiștilor după o audiere maraton când a și recunoscut fapta.

Mihai Marin a fost prezentat vineri Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de distrugere prin incendiere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Clădirea Primăriei Beleți-Negrești a ars în noaptea de duminică spre luni, iar arhiva instituției a fost distrusă în totalitate. Imediat după incendiu, edilul a dispărut. El a fost găsit a doua zi de poliție: intrase cu mașina într-un șanț, pe Defileul Jiului, la 250 de kilometri de casă. A refuzat internarea și a dispărut din nou. A fost găsit într-un final în râul Argeș, iar joi bărbatul de 53 de ani a fost condus, cu mandat de aducere, la sediul Poliției orașului Topoloveni pentru cercetări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu