Raed Arafat anunţă că numărul infectărilor este în scădere, precizând că în acest moment putem vorbi despre un platou. Şeful DSU a precizat că nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acum cu valul trecut.
Şeful DSU anunţă că în ultimele zile se observă o tendință de descreștere a numărului de cazuri zilnice de îmbolnăviri de COVID-19 și putem vorbi chiar despre un platou, însă continuă să crească numărul de pacienți internați în Terapie Intensivă.
„Am trecut prin cifre mari, de peste 35.000 de cazuri pe zi, acum se observă o tendință de descreștere. Dacă comparăm lunea aceasta cu lunea trecută, marțea aceasta cu marțea trecută, toate arată o tendință de descreștere. La rata de pozitivare putem să vorbim de un platou acum. Cifrele scad, cu excepţia secţiilor ATI unde continuă o uşoară creştere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acum cu valul trecut.
În UPU, chiar dacă sunt mai mulţi pacienţi care se prezintă, peste 9.000 de pacienţi, totuşi starea celor care se prezintă e mai uşoară, mulţi nu necesită oxigen, îngrijire de Terapie Intensivă. Foarte puţini rămân în aşteptarea unui loc.
Scăderea pe secţiile ATI va fi mai târziu, pe măsură ce continuă scăderea numărului total de infecţii şi se opreşte impactul cazurilor care vin din urmă”. a declarat şeful DSU la conferinţa de presă de joi.
„La acest moment, am început să scădem. Încă există o cifră importantă zilnică, încă există un număr totuşi important de cazuri în terapie intensivă. Clar că sunt discuţii şi sunt discuţii pentru că se doreşte să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate. Deci acest lucru depinde de evoluţie.
Dacă continuă scăderea şi dacă vedem că impactul pe secţiile de terapie intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează şi decizia este la un nivel mai înalt, adică nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, bineînţeles, pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate”, a mai spus Arafat.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 880 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.176 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Gradul de pozitivare este de 30,21 %.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu