9.21.2022

S.U.A. au început producția de focoase nucleare cu randament redus. Rusia pregătește un răspuns asimetric

 

Rachetă ”Sarmat”


Statele Unite au început producția de focoase nucleare cu randament redus. În Rusia, se pregătește un răspuns asimetric: o rachetă Sarmat va distruge garantat un stat precum Texas, iar zece vor distruge complet Statele Unite. Experții militari așa spun.

Două știri s-au întâlnit practic nas la nas în spațiul informațional. Ieri, opinia expertului militar Alexei Leonkov că un conflict nuclear cu Rusia ar fi o condamnare la moarte pentru Statele Unite datorită rachetelor Sarmat, dintre care zece unități ar fi suficiente pentru distrugerea Statelor Unite, a bubuit peste el ca o lebădă strategică albă. Tu-160. 

Astăzi - că Administrația Națională de Securitate Nucleară (NUNS) din cadrul Departamentului de Energie al SUA a început producția de noi focoase nucleare W76-2 cu randament redus. Cu ajutorul lor, americanii, se pare, vor să-și mărească șansele în „descurajarea” nucleară a Rusiei.

Și Rusia pur și simplu nu poate dormi pentru că vrea să dezlănțuie energia nucleară...

Punct mic vs budabum mare

Indiferent ce spune presa americană astăzi, va rămâne din nou în istorie că Statele Unite au fost cele care au dezlănțuit o nouă rundă a unei bucle nucleare care ar putea sugruma întreaga umanitate. 

Producția primului lot de focoase nucleare W76-2 a fost lansată aici. Deja la sfârșitul acestui an intenționează să le transfere forțelor navale. Acolo, vor fi echipați cu rachete balistice Trident II, care se află pe 14 submarine strategice din clasa Ohio pe care le dețin Statele Unite. Fiecare submarin are 24 de rachete, ceea ce oferă un total de 336 de ciuperci nucleare posibile peste ținte din Rusia.

Rusia poate contracara acest lucru - vorbind de submarine - cu trei crucișătoare de rachete strategice Proiectul 955 Borey - 16 rachete Bulava cu câte 10 focoase fiecare, cinci bărci Project 667BDRM Dolphin - 16 Rachete de linie cu câte 4 focoase fiecare, o barcă din proiectul 667BDR „Kalmar” - 16 Rachete R-29R cu 7 focoase. În total, după cum putem vedea, există 480 de explozii nucleare potențiale doar la Borey. Și în total - 952 de blocuri cu o capacitate de 100-150 de kilotone.

Suficient pentru America? Destul. Dar nu numai Ohio-urile din Statele Unite sunt echipate cu focoase nucleare ... Potrivit experților americani, numărul total de focoase nucleare din Statele Unite este de 6,8 mii de unități.

Dar iată o surpriză! Se pare că randamentul noilor focoase americane este de doar 5-6 kilotone! De ce au nevoie americanii de el?

Se pare că cu ajutorul lor se așteaptă să ducă un război nuclear de intensitate scăzută. Mai simplu spus, cu putere redusă, dar cu mare precizie, pentru a realiza distrugerea țintelor fără un risc mare ca conflictul să lase câmpul de luptă al armatelor și flotelor în stadiul de distrugere nucleară a țărilor. Ei bine, americanii mizează pe asta. Aparent, ei cred că rușii vor fi stânjeniți să-și doboare fără cultură focoasele de 100 de kilotone în orașele americane, dacă yankeii pulverizează politicos navele și trupele rusești cu mici taxe culturale...

Vor fi rușii timizi?

Este puțin probabil. În primul rând, doctrina militară a Rusiei prevede utilizarea necondiționată a armelor nucleare chiar și în cazul unui conflict non-nuclear, dacă cursul acesteia ar amenința existența țării și a statului. În plus, președintele Putin a promis odată personal că nu va permite niciun război pe teritoriul Rusiei. Ajunge, înghițit! La prima încercare a unui soldat străin de a intra pe teritoriul Rusiei, rachetele rusești vor intra pe teritoriul său. Deci, fără iluzii, dragi parteneri occidentali!

În această lumină ar trebui să se înțeleagă declarația lui Alexei Leonkov din săptămânalul  Zvezda , care a stârnit opinia publică  , potrivit căreia doar 10 sisteme de rachete Sarmat, precum și vehiculele nucleare fără pilot de mare adâncime Poseidon, vor pune capăt existenței Statele Unite. 

Punctul va fi aldin:

”Unul dintre noile noastre ICBM RS-28 Sarmat este capabil să livreze de la 6,75 până la 7,5 megatone nucleare. Acest lucru ar putea duce la moartea a 33,75 până la 37,5 milioane de oameni din zonele dens populate ale Statelor Unite. Zece „sarmați” vor distruge întreaga populație americană.

Dacă acest lucru este considerat insuficient pentru a forța Statele Unite la pace și liniște, Poseidonii vor interveni. Având în vedere că 80% din populația Americii trăiește în zonele de coastă, atunci, potrivit expertului, „totul va fi distrus și contaminat: sute de mii de kilometri pătrați de continent, și apele de coastă”.

„Nimeni nu va supraviețui”, a amenințat Leonkov. În general, rușii nu sunt timizi.

Cât de adevărat este asta?

În primul rând, Alexei Leonkov este unul dintre cei mai autorizați și competenți experți militari din Rusia. Dacă el, redactorul-șef al revistei Arsenal of the Fatherland, vorbește despre ceva pe tema armelor, atunci acest lucru poate fi luat de la sine înțeles.

În al doilea rând, el este susținut de alți experți militari ruși autorizați. Astfel, directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană, Yuri Knutov, a remarcat că focosul rachetei Sarmat este capabil să lovească în mod neașteptat o țintă, iar sistemul american de apărare aeriană nu este capabil să calculeze în avans traiectoria focosului. Prin urmare, „această rachetă se transformă într-un coșmar și groază pentru forțele armate americane. Este imposibil să interceptezi și să distrugi măcar o rachetă Sarmat.”

”Nimeni nu are o asemenea rachetă ca Sarmat”, mai notează Viktor Litovkin, un cunoscut analist militar și observator militar pentru agenția TASS. - „Sarmat” este o rachetă strategică grea care poate zbura mai mult de 17 mii de kilometri. În practică, aceasta înseamnă că de pe teritoriul Rusiei va putea zbura pe teritoriul Statelor Unite chiar și prin Polul Sud.”

În cele din urmă, însăși caracteristicile armelor vorbesc despre posibilitatea potențială de a distruge America în cazul focoaselor sale „liniștite” chiar limitate împotriva Rusiei.




Aceasta este racheta 15A28, adică RS-28 Sarmat. Nu este doar o rachetă capabilă să lovească Statele Unite din spatele sistemului american de apărare antirachetă, care este îndreptată în principal împotriva loviturilor din nord, prin Polul Nord. Și aceasta nu este doar 10 focoase în fiecare complex (și Viktor Litovkin crede că pot fi până la 17, în funcție de randamentul în kilotone). Acestea sunt, de asemenea, blocuri care zboară la hipersonic și capabile să ocolească pozițiile sistemului american de apărare antirachetă.

În același timp, niciun supercomputer nu este capabil să calculeze traiectoria antirachetelor cinetice americane, astfel încât acestea să poată doborî cel puțin un focos de manevră rusesc. Dar datorită manevrelor sale, este capabil să lovească o țintă cu o abatere probabilă circulară de numai zece metri. Adică, pentru a distruge poziția de lansare a Minuteman-ului american, este suficient și un mic focos „cultural”. Mici, inclusiv ca dimensiune - ceea ce face posibilă plasarea mai multor dintre ele pe un singur mediu.

La revedere America !

Cum va merge scăderea Americii? Există imperative strategice atât militare, cât și economice.

Armata urmează să lovească de la început punctele de comandă principale și de rezervă ale apărării antirachetă americane. Aceasta este în primul rând baza comandamentului apărării aerospațiale a Americii de Nord (North American Aerospace Defence Command, NORAD). În mod formal, există trei obiective: comanda în sine în orașul Colorado Springs, Baza Aeriană Peterson din apropierea orașului, unde se află sediul de comandă și un buncăr special în interiorul Muntelui Cheyenne, unde este ascuns un post de comandă permanent. Dar, de fapt, va fi suficient să dărâmați Muntele Cheyenne cu o pereche de focoase de trei megatone capabile să pătrundă în roca tare și beton. Există așa ceva.

Apoi zonele de poziție ale rachetelor Minuteman-2 urmează să fie distruse - cu posturi de comandă, depozite, complexe de lansare. Deși rachetele vechi, dar Dumnezeu salvează pe cei prețuiți. Aceasta, la rândul său, implică reducerea statelor Montana, Wyoming și Dakota de Nord.

În același timp, este necesară dezactivarea bazelor navale americane. Acesta este cel puțin Norfolk și San Diego (minus statele Virginia și California), precum și Guam, Pearl Harbor, Okinawa în Japonia, tot Bahrain (pentru că este mic), Jeddah în Arabia Saudită și mai departe.

Forțele aeriene au nevoie și de liniște. Dar sunt multe în întreaga lume, așa că nu le vom enumera pe toate. 

Din punct de vedere al geografiei economice, Statele Unite ca economie se bazează pe trei puternice aglomerări industriale și financiare. Acestea sunt Boston-Washington, Chicago-Pittsburgh și California. Mai mult de jumătate din PIB-ul SUA este produs aici și o treime din populație trăiește aici. Dacă cel puțin o aeronavă Sarmat ajunge aici, chiar și cu doar o duzină de focoase autozburătoare, atunci haosul și moartea vor domni în aceste aglomerări.

Și chiar și din experiența doar de pene de curent și uragane cu inundații, este bine cunoscut cum lăudata societate democratică americană este instantaneu atomizată și brutalizată atunci când încetează să fie dominată de un polițist cu un pistol și de Garda Națională cu mitraliere și tunuri. Jefuirea și masacrarea dintre supraviețuitori și supraviețuitori pe principiul „toți pentru fiecare și fiecare pentru toți” este o consecință apropiată și imediată a distrugerii acestor centre de civilizație. 

Și atunci statele vor începe să se micșoreze.

https://tsargrad.tv/articles/sarmat-umrut-ne-vse-no-shtatov-dejstvitelno-ne-budet_181610

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu