Campania de vaccinare, la nivel mondial, nu numai în România, s-a bazat pe o înșelătorie, pentru că oamenilor nu li s-a spus despre efectele adverse trecute pe site-urile producătorilor vaccinurilor anti-Covid și nu s-au studiat efectele pe termen lung ale acestor produse, susține prof. dr. Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al UMF Iași. Acesta arată că mortalitatea excesivă din prezent poate fi cauzată de vaccinarea populației.
Prezent într-o emisiune realizată de activistul civic Aurelian Popa, reputatul prof. dr. Vasile Astărăstoae a arătat că cei care au promovat campaniile de vaccinare anti-Covid s-au bazat pe o înșelătorie, ascunzând adevărul populației. Potrivit Eurostat, mortalitatea excesivă în Europa a crescut de la plus 7,3% în luna mai 2022, la plus 7,6 % în iunie 2022, pentru ca apoi, în plină vară să se dubleze, ajungând la 16% în iulie 2022. Fenomenul este unul îngrijorător, susține prof. dr. Vasile Astărăstoae, și poate fi cauzat de efectele târzii ale vaccinării anti-Covid.
”Unul dintre principiile bioetice este autonomia și demnitatea persoanei, în sensul că nimeni nu poate hotărî în afara persoanei, de aceea s-a introdus consimțământul informat, adică îi dai toate informațiile, îi explici, dar nu îi impui. Un alt principiu este să nu faci rău, de aceea la un produs vaccinal cum a fost acesta trebuia întâi să vadă care sunt riscurile. Vaccinul s-a făcut în grabă. Dar, dacă vă duceți pe site-urile producătorilor și știți să căutați, o să găsiți acolo înșirate acolo absolut toate reacțiile adverse, inclusiv decesul. Dar campania care s-a făcut a fost o campanie înșelătoare, pentru că nimeni nu a discutat despre aceste lucruri”, a afirmat prof. dr. Vasile Astărăstoae.
Potrivit acestuia, creșterea alarmantă a mortalității poate fi explicată fie prin consecințe long-Covid, fie a apărut o altă cauză de mortalitate nedepistată încă, fie este o consecință a vaccinării, pentru că vaccinul nu a avut timp să fie verificat pentru efectele pe termen lung. ”Până în prezent nu există un punct de vedere care să explice foarte clar de ce se întâmplă acest lucru, dar este îngrijorătoare această mortalitate excesivă și, dacă ne uităm și la grupele de vârstă, vedem că a crescut mortalitatea la persoane tinere care nu au avut alte afecțiuni, așa-numitul sindrom al morții subite”, susține prof.dr. Vasile Astărăstoae.
S-au desființat raportările reacțiilor adverse
La vaccinul anti-polio s-a lucrat 12 ani, iar pentru un medicament, ca să fie pus pe piață, este nevoie de 15 -19 ani, spune medicul. ”Cei care au utilizat această tehnologie au zis că cercetările au apărut mai demult și că acum a fost finalul. Dați-mi voie să mă îndoiesc. Tehnologia ARN mesager este de 15 ani, dar să facă un vaccin atât de repede mi s-a părut foarte suspect. După opinia mea, toată lumea științifică s-a repezit pe crearea unui vaccin, dar nimeni nu s-a aplecat să vadă și de un tratament de susținere a organismului. S-a încercat să se acopere efectele adverse. Firmele de medicamente au încheiat un acord de imunitate cu guvernele, astfel că, atunci când apare un efect advers, nici guvernele nu au interes să contabilizeze, pentru că daunele s-ar plăti din bugetele țărilor respective”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae. Acesta susține că ar trebui să se facă necropsii pentru a ajuta cercetarea și, mai ales, trebuie ridicată cenzura din mediul academic.
”A existat și există o cenzură în mediul academic, în revistele științifice, și atunci, indiferent de ce rezultate ai avea, autorii le prelucrează, pentru că altfel revistele nu publică acele articole. Până când nu se va reveni la libertatea cercetării, la libertatea academică, nu vom afla niște lucruri. Cei care au avut altă opinie decât opinia oficială au fost marginalizați, unii și-au pierdut și locul de muncă. Ori asta este grav în lumea științifică”, a precizat prof. dr. Vasile Astărăstoae.
S-a pierdut încrederea
Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România consideră că în gestionarea acestei pandemii s-a creat o alianță între experții limitați și orgolioși și clasa politică și s-a dat impresia unei dictaturi politico-medicale. ”De aici, efectul pervers, în sensul în care lumea începe să nu mai aibă încredere în cei care fac activitate științifică sau sunt experți. Un principiu de bază în etica vaccinării este colaborarea cu populația și dezbaterea publică, pentru că, singur, poți să greșești. Eu, de exemplu, am fost împotriva vaccinării obligatorii și am susținut autonomia pacientului. În același timp, am cerut să fie persoanele informate corecte, să știe care sunt riscurile acestui vaccin, așa încât fiecare să decidă. Dar în toate țările nu s-a făcut această informare, s-a încercat ca orice măsură în pandemie să se bazeze pe frică”, a mai afirmat prof. dr. Vasile Astărăstoae.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu