Plitvice National Park, Croatia
ACASĂ
Etichete
9.02.2017
Un colț din Parcul Chang'an - Vietnam
Parcul Chang'an, de pe teritoriul Vietnamului, face parte din Patrimoniul Cultural și Natural al UNESCO
”O mulțime de adevăruri se spun în batjocură” - Eminem
Prevenire
Să nu batjocoriţi vreodată
Zeii strămoşilor noştri,
Că vor riposta pe dată,
Că au urmaşi nişte... monştri.
Zeii strămoşilor noştri,
Că vor riposta pe dată,
Că au urmaşi nişte... monştri.
(Epigramă de Gheorghe Ionescu)
9.01.2017
8.31.2017
VĂZDUHUL MIROASE A TOAMNĂ
Vara a început să-și facă bagajele. Căldura dogoritoare a ascuns-o deja într-o valiză mare, pe care o va deschide, din nou, peste un an. Păsările își vântură fudule hăinuțele noi și pufoase, pregătite special pentru zilele cețoase și ploioase ale toamnei. Frunzele copacilor freamătă îngrijorate și triste în bătaia vântului blând al sfârșitului de vară. Natura toată se agită așteptând schimbarea...
Prima armă termobarică „made in Romania“
Prima armă termobarică, creată după ultimele concepte de luptă din lume de către cercetători din armata română, a fost testată în 2017 la Cincu, în județul Brașov.
Dispozitivul de tragere foloseşte muniţie creată dintr-un amestec de explozibil şi combustibil.
La impact, presiunea uriaşă şi căldura de peste 2.000 de grade nu dau nicio şansă inamicului.
De la testare, până la producerea acestui tip de armament în România mai este, însă, cale lungă.
După această etapă, cercetătorii vor crea un prototip, urmează apoi omologarea și transferarea proiectului către un operator economic care să o producă.
„Lovitura termobarică pentru aruncătorul de grenade incendiare cal. 3×40 mm“ a fost testată cu succes, la Centrul Național de Instruire „Getica“ de la Cincu de către specialişti ai Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare a Ministerului Apărării Naționale.
A fost testat modelul experimental, iar pentru acest lucru s-a tras asupra a trei obiective, două caroserii de autoturism și o construcție de tip ușor, pentru a vedea care sunt efectele la țintă ale acestui tip de lovituri.
„Lovitura termobarică pentru aruncătorul de grenade incendiare cal. 3×40 mm“ a fost testată cu succes, la Centrul Național de Instruire „Getica“ de la Cincu de către specialişti ai Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare a Ministerului Apărării Naționale.
A fost testat modelul experimental, iar pentru acest lucru s-a tras asupra a trei obiective, două caroserii de autoturism și o construcție de tip ușor, pentru a vedea care sunt efectele la țintă ale acestui tip de lovituri.
Testarea a fost efectuată în prezența reprezentanților Statului Major ai Forțelor Terestre, care sunt și beneficiarii acestui proiect de cercetare.
„Rezultatele acestei testări au fost foarte bune. Urmează acum să fie creat un prototip și vrem ca acest echipament de luptă să fie dezvoltat și omologat, apoi tranferat către un agent economic, de preferat din industria de apărare, care să preia și să industrializeze produsul“, a declarat Cezar Stroie, șeful Compartimentului de Relații Publice din cadrul Departamentului pentru Armament.
Potrivit acestuia, arma are un efect prin presiune, care duce la netrutralizarea imediată a forței vii. „De exemplu, un adversar ascuns după un zid sau într-o peșteră, poate fi scos imediat din luptă prin ulilizarea acestui echipament de luptă, Este un echipament foarte util, care va sprijini foarte mult în conceptul actual de luptă“, a mai spus Cezar Stroie.
Cercetătorii din armată au fabricat în ultimii cinci ani peste 150 de arme prototip.
sursa: http://www.bizbrasov.ro; : Foto: MAPN
Potrivit acestuia, arma are un efect prin presiune, care duce la netrutralizarea imediată a forței vii. „De exemplu, un adversar ascuns după un zid sau într-o peșteră, poate fi scos imediat din luptă prin ulilizarea acestui echipament de luptă, Este un echipament foarte util, care va sprijini foarte mult în conceptul actual de luptă“, a mai spus Cezar Stroie.
Cercetătorii din armată au fabricat în ultimii cinci ani peste 150 de arme prototip.
sursa: http://www.bizbrasov.ro; : Foto: MAPN
8.30.2017
TOATE VIEȚUITOARELE IUBESC LOCURILE CURATE ...
ESTE DOAR O GLUMĂ... EU IUBESC PORUMBEI CHIAR DACĂ EI MURDĂRESC UNELE LOCURI.
TOATE VIEȚUITOARELE IUBESC LOCURILE CURATE, DAR CÂTE DINTRE ELE FAC CURĂȚENIE ȘI O MENȚIN ?
ÎN AFARĂ DE OM SAU MAI BINE ZIS DE UNII OAMENI, VĂ DAU UN EXEMPLU, DIN MULTELE CARE EXISTĂ: ALBINA.
ADEVARURI ASCUNSE DESPRE COLESTEROL
COLESTEROLUL – una dintre cele mai mari înşelătorii din vremurile noastre !
În ultimele decenii, transformarea oamenilor sănătoşi în pacienţi a devenit cea mai importantă strategie de marketing a companiilor farmaceutice.
Pe principiul „ce-i sperie mai mult pe oameni decât alterarea sănătăţii ?”, teama de boală umple buzunarele producătorilor de medicamente. Şi uite-aşa a devenit colesterolul „inamic public”, iar mitul acestuia – una dintre cele mai mari înşelătorii ale vremurilor noastre.
Colesterolul este o componentă esențiala în desfășurarea metabolismului celulelor organismului. Este o substanța din categoria grăsimilor (lipidică), răspândită în întregul corp uman, pe care organismul o folosește pentru a construi pereții celulelor din corpul nostru (structura membranelor celulare).
Odată cu înaintarea în vârstă, vasele de sânge se uzează şi devin mai rigide, iar colesterolul se depune mult mai uşor pe pereţii arterelor. Astfel, cu timpul, vasele de sânge se îngustează, micşorând capacitatea inimii de a pompa suficient sânge în tot organismul, iar dacă se produce blocarea completă a vasului datorită aglomerărilor de grăsime şi colesterol apare infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Colesterolul nu este însă nociv în complexitatea sa, fiind o componentă esenţială în desfăşurarea metabolismului celulelor organismului, însă atunci când este în exces din cauza unei alimentaţii neadecvate sau a unei afecţiuni metabolice, acesta poate favoriza îngustarea şi ulterior blocarea vaselor de sânge.
Principala sursă de colesterol este producţia hepatică (70%) şi doar 30% din colesterol provine din alimentaţie.
De ce este considerat colesterolul „inamicul numărul 1” ?
Colesterolul este o componentă esențiala în desfășurarea metabolismului celulelor organismului. Este o substanța din categoria grăsimilor (lipidică), răspândită în întregul corp uman, pe care organismul o folosește pentru a construi pereții celulelor din corpul nostru (structura membranelor celulare).
Odată cu înaintarea în vârstă, vasele de sânge se uzează şi devin mai rigide, iar colesterolul se depune mult mai uşor pe pereţii arterelor. Astfel, cu timpul, vasele de sânge se îngustează, micşorând capacitatea inimii de a pompa suficient sânge în tot organismul, iar dacă se produce blocarea completă a vasului datorită aglomerărilor de grăsime şi colesterol apare infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Colesterolul nu este însă nociv în complexitatea sa, fiind o componentă esenţială în desfăşurarea metabolismului celulelor organismului, însă atunci când este în exces din cauza unei alimentaţii neadecvate sau a unei afecţiuni metabolice, acesta poate favoriza îngustarea şi ulterior blocarea vaselor de sânge.
Principala sursă de colesterol este producţia hepatică (70%) şi doar 30% din colesterol provine din alimentaţie.
De ce este considerat colesterolul „inamicul numărul 1” ?
Iată câteva răspunsuri oferite de specialişti în domeniu:
Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol.
Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg% !
Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele.
Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol.
Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg% !
Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele.
Printr-o presiune mediatică insistentă și continuă, milioane de oameni au devenit brusc bolnavi. Asta pentru că cineva a hotărât să scadă limita de risc la niște parametri imposibili. Valorile considerate „normale” ale colesterolului s-au tot micșorat și de la 260-280 mg%, cum era înainte de asaltul industriei farmaceutice, s-a ajuns la anomalia ca omul sănătos să fie considerat pacient și să i se administreze medicație de sinteză pentru un colesterol mai mare de 240 !
În ultimele 3 decenii industria farmaceutică a făcut miliarde de dolari exploatând teama oamenilor de a nu muri subit din cauza imaginilor apocaliptice sugerate de un colesterol crescut. Cum te duci la doctor, cum îți propune imediat să treci pe statine. Și știți de ce ? Pentru că acest tip de tratament se ia toată viața, deci odată ce devii pacient, industria farmaceutică câștigă lunar, pentru tot restul vieții tale, de pe urma acestei încadrări !
Ceea ce omul obișnuit nu știe, este faptul că atunci când ia statine colesterolul scade într-adevăr, dar efectele secundare generează alte probleme, de la alterări ale memoriei până la diabet și de la dureri de cap până la somnolență perpetuă. Aceste atenţionări aparţin cercetătorului Ştefan Manea.
Dr. Ștefan Balaban: Colesterolul este un fel de sperietoare agitată de oricine are un interes în această direcție. Oul de găină este alimentul care a fost pus cel mai mult în legătură cu creșterea colesterolului, substanța de importanță majoră în organism, care a predispus la nașterea a numeroase mituri.
Din fericire lumea este din ce în ce mai inteligentă și mai informată în ziua de astăzi și mulți oameni refuză să se lase influențați.
În ultimele 3 decenii industria farmaceutică a făcut miliarde de dolari exploatând teama oamenilor de a nu muri subit din cauza imaginilor apocaliptice sugerate de un colesterol crescut. Cum te duci la doctor, cum îți propune imediat să treci pe statine. Și știți de ce ? Pentru că acest tip de tratament se ia toată viața, deci odată ce devii pacient, industria farmaceutică câștigă lunar, pentru tot restul vieții tale, de pe urma acestei încadrări !
Ceea ce omul obișnuit nu știe, este faptul că atunci când ia statine colesterolul scade într-adevăr, dar efectele secundare generează alte probleme, de la alterări ale memoriei până la diabet și de la dureri de cap până la somnolență perpetuă. Aceste atenţionări aparţin cercetătorului Ştefan Manea.
Dr. Ștefan Balaban: Colesterolul este un fel de sperietoare agitată de oricine are un interes în această direcție. Oul de găină este alimentul care a fost pus cel mai mult în legătură cu creșterea colesterolului, substanța de importanță majoră în organism, care a predispus la nașterea a numeroase mituri.
Din fericire lumea este din ce în ce mai inteligentă și mai informată în ziua de astăzi și mulți oameni refuză să se lase influențați.
Cu ajutorul internetului, oricine este interesat de sănătatea sa și a copiilor săi își poate face propria muncă de documentare.
Oamenii nu mai pot fi mințiți decât dacă vor să se lase mințiți, iar colesterolul este una dintre acele povești de groază care bine mânuite, reușesc să genereze suficientă anxietate încât opțiunea pentru medicația de sinteză să pară cea mai convenabilă.
Pacientului cu un colesterol considerat mărit i se cere să scoată ouăle din dietă.
Pacientului cu un colesterol considerat mărit i se cere să scoată ouăle din dietă.
Ceea ce este adevărat în toată acesta poveste este faptul că oul are într-adevăr colesterol, dar molecula din ou nu este similară cu cea din organism. Mai mult de atât: în gălbenuș se găsesc rezerve importante de lecitină care previn depunerea ateroamelor pe vasele sanguine. Lecitina are rol major în dinamica celulei nervoase și a tuturor proceselor care se desfășoară în creier, deci ouăle pot avea partea lor de contribuție la scăderea colesterolului. La ora actuală este de neconceput să scoți ouăle din alimentație, având în vedere câte proprietăți nutritive, biologice și de construcție au.
Colesterolul, cea mai profitabilă „boalăˮ din lume
Cel mai bine vândut medicament din lume, în ultimii ani, este ”Lipitor”, unul dintre cele mai prescrise produse farmaceutice. Medicii au recomandat acest produs pentru reducerea colesterolului la peste 30 de milioane de „bolnaviˮ anual.
Colesterolul, cea mai profitabilă „boalăˮ din lume
Cel mai bine vândut medicament din lume, în ultimii ani, este ”Lipitor”, unul dintre cele mai prescrise produse farmaceutice. Medicii au recomandat acest produs pentru reducerea colesterolului la peste 30 de milioane de „bolnaviˮ anual.
Doar în 2006, acest medicament produs de compania Pfizer a avut vânzări ce au însumat aproape 14 miliarde de dolari.
Pe durata valabilităţii patentului, Lipitor a avut vânzări totale de 131 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de al doilea cel mai bine vândut medicament al tuturor timpurilor, Plavix. Produs de Bristol-Myers Squibb, Plavix este indicat pentru reducerea evenimentelor aterosclerotice (infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.).
Un alt medicament menit a scădea nivelul de colesterol „răuˮ din sânge, Crestor (AstraZeneca), a înregistrat, de asemenea, o creștere foarte mare a vânzărilor, ajungând în top 10 cele mai vândute medicamente din lume.
”Statinele” sunt medicamente care tratează colesterolul, care a fost asociat şi este considerat „vinovatˮ de apariţia bolilor cardio-vasculare. Statinele acţionează prin blocarea unor enzime din ficat, responsabile cu producerea de colesterol, şi au fost sintetizate pentru prima dată în Statele Unite, în anii ’70. Apariția primelor tipuri de statine a coincis cu o adevărată panică indusă populaţiei vizavi de grăsimi.
Tot în anii 70, în America, alimentele care conțin colesterol – adică untul, ouăle, carnea – au fost declarate oficial „inamicul nr.1 al sănătățiiˮ, pentru că fac boli cardio-vasculare. Și atunci au zis: «mâncați cereale !».
Exista și până în anii ’70 supraponderabilitatea, însă după aceea a apărut cu adevărat obezitatea aceasta epidemică și este în strânsă legătură nu cu grăsimile, ci cu carbohidrații, în special cu cei cu absorbție rapidă, precum cerealele de mic dejun.
Problema cu grăsimile a fost fundamentată pe o interpretare eronată a unor studii care se făcuseră până atunci și care au pus în legătură apariția bolilor cardiovasculare cu colesterolul alimentar.
Astăzi, reluând acele studii la puricat, s-a văzut clar că această legătură nu există.
Nu exista nici atunci, dar au fost niște interese economice.
Se spune: «mănânc colesterol și mi se depune grăsimea pe artere». Nu-i adevărat, nici pe departe. Este o minciună întreținută tocmai pentru a se induce isteria și psihoza asta a colesterolului, a explicat, pentru Ziua News, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare București (ICA).
PENTRU A MENȚINE COLESTEROLUL ÎN LIMITE NORMALE, VĂ DIVULG CÂTEVA SFATURI PRIMITE DE LA PĂRINȚII MEI, PE CARE EU LE APLIC DE CÂND ERAM COPIL :
- MÂNCAȚI PUȚIN DAR BUN !
- MÂNCAȚI ORICE FEL DE MÂNCARE, DAR PREPARATĂ ÎN CASĂ DIN ALIMENTE NATURALE;
- CARNE PUȚINĂ LA O MASĂ, ASORTATĂ CU LEGUME ȘI CONDIMENTE CÂT MAI MULTE;
- MÂNCAREA PENTRU O ZI SĂ FIE ÎMPĂRȚITĂ ÎN 3-4 PORȚII MICI, PENTRU CA STOMACUL SĂ ”RUMEGE” FĂRĂ EFORT ȘI REPEDE ALIMENTELE;
ORGANISMUL OBIȘNUIT CU MÂNCARE MULTĂ, ARE NEVOIE DE 1-2 LUNI PENTRU A SE OBIȘNUI CU MÂNCARE PUȚINĂ.
STOMACUL SE VA REGLA ÎN AȘA FEL ÎNCÂT NU VEȚI MAI SIMȚI NEVOIA SĂ MÂNCAȚI MULT.
ORGANISMUL DEVINE MAI REZISTENT, ”BOLILE” EXISTENTE SE AMELIOREAZĂ SAU CHIAR DISPAR.
NU-I MAI HRĂNIȚI BINE PE CEI DIN INDUSTRIA MEDICAMENTELOR, CI HRĂNIȚI-VĂ BINE PE DVS. !
VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE !
sursa: D.Roman; https://infoalert.ro
PENTRU A MENȚINE COLESTEROLUL ÎN LIMITE NORMALE, VĂ DIVULG CÂTEVA SFATURI PRIMITE DE LA PĂRINȚII MEI, PE CARE EU LE APLIC DE CÂND ERAM COPIL :
- MÂNCAȚI PUȚIN DAR BUN !
- MÂNCAȚI ORICE FEL DE MÂNCARE, DAR PREPARATĂ ÎN CASĂ DIN ALIMENTE NATURALE;
- CARNE PUȚINĂ LA O MASĂ, ASORTATĂ CU LEGUME ȘI CONDIMENTE CÂT MAI MULTE;
- MÂNCAREA PENTRU O ZI SĂ FIE ÎMPĂRȚITĂ ÎN 3-4 PORȚII MICI, PENTRU CA STOMACUL SĂ ”RUMEGE” FĂRĂ EFORT ȘI REPEDE ALIMENTELE;
ORGANISMUL OBIȘNUIT CU MÂNCARE MULTĂ, ARE NEVOIE DE 1-2 LUNI PENTRU A SE OBIȘNUI CU MÂNCARE PUȚINĂ.
STOMACUL SE VA REGLA ÎN AȘA FEL ÎNCÂT NU VEȚI MAI SIMȚI NEVOIA SĂ MÂNCAȚI MULT.
ORGANISMUL DEVINE MAI REZISTENT, ”BOLILE” EXISTENTE SE AMELIOREAZĂ SAU CHIAR DISPAR.
NU-I MAI HRĂNIȚI BINE PE CEI DIN INDUSTRIA MEDICAMENTELOR, CI HRĂNIȚI-VĂ BINE PE DVS. !
VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE !
sursa: D.Roman; https://infoalert.ro
8.29.2017
Let's remember MICHAEL JACKSON !
ÎN ANUL 1958, PE 29 AUGUST, FĂCEA PRIMII PAȘI ÎN ACEASTĂ LUME, CEL CE AVEA SĂ DEVINĂ UN SIMBOL AL MUZICII POP - MICHAEL JACKSON... ANUL ACESTA AR FI ÎMPLINIT VÂRSTA DE 58 DE ANI... MICHAEL, CEL MAI CUNOSCUT OM DE PE PLANETĂ, VA RĂMÂNE VEȘNIC ÎN SUFLETELE IUBITORILOR DE MUZICĂ BUNĂ.
8.28.2017
8.27.2017
Omul de știință Robert Paul Lanza, explică prin teoriile sale că atunci când un om moare, el îşi încheie misiunea în lumea noastră, unde îşi abandonează corpul fizic, dar sufletul trece într-o lume paralelă, unde îşi continuă viaţa sub o altă formă.
MOARTEA ESTE O MARE ILUZIE.
NE CONTINUĂM VIAȚA ÎNTR-O LUME PARALELĂ.
De-a lungul timpului, numeroşi fizicieni, filosofi sau teologi au încercat să definească şi să desluşească secretul morţii şi ceea ce se petrece după moarte.
De-a lungul timpului, numeroşi fizicieni, filosofi sau teologi au încercat să definească şi să desluşească secretul morţii şi ceea ce se petrece după moarte.
Rezultatele nu au fost în cele ma multe dintre cazuri satisfăcătoare, motiv pentru care şi în ziua de astăzi ne întrebăm: Ce este de fapt moartea şi cum este lumea de dincolo ?
Noile descoperiri din ultimul deceniu sugerează faptul că moartea nu este punctul terminal al vieţii aşa cum gândim noi că ar putea fi.
Noile descoperiri din ultimul deceniu sugerează faptul că moartea nu este punctul terminal al vieţii aşa cum gândim noi că ar putea fi.
Oamenii de ştiinţă sugerează că Universul este mult mai complex decât ne închipuim şi este format din numeroase lumi paralele, care se completează. În momentul în care viaţa se termină într-una din aceste lumi, ea nu ia sfârşit, ci migrează spre o lume paralelă, unde prinde o altă formă pentru a continua.
Robert Lanza, specialistul care a pus bazele biocentrismului, explică prin teoriile sale că atunci când un om moare, el îşi încheie misiunea în lumea noastră, unde îşi abandonează corpul fizic, dar sufletul trece într-o lume paralelă, unde îşi continuă viaţa sub o altă formă.
Corpul uman a fost creat pentru a se distruge singur odată cu trecerea timpului, dar în urma sa lasă o energie de 20 de waţi, pe care o numim suflet. Această energie înmagazinează toate experienţele de viaţă, cu care trece subit într-o lume paralelă. Ipoteza se bazează pe una dintre cele mai cunoscute axiome ale fizicii, care susţine că energia nu dispare, nu poate fi creată, ci doar se transformă.
Mai mult de atât, există numeroase experimente care susţin teoria lumilor paralele. Aceste lumi, chiar dacă funcţionează simultan, ele sunt independente una de cealaltă, doar energia le poate transcede.
Aşa se întâmplă şi cu sufletul, care porneşte într-o călătorie în momentul în care moartea pune stăpânire pe corp.
Odată ajuns în lumea de dincolo, sufletul este pregătit să ia diverse forme de viaţă. Aici intervine posibilitatea ca moştenirea din viaţa anterioară să influenţeze decisiv lumea în care poate să intre sufletul.
Robert Lanza confirmă faptul că nemurirea este o situaţie perpetuă și aparţine unei lumi atemporale.
Robert Lanza confirmă faptul că nemurirea este o situaţie perpetuă și aparţine unei lumi atemporale.
De asemenea, Albert Einstein susţinea cu tărie că realitatea este o mare iluzie, chiar dacă este una persistentă.
În acest fel, moarte într-o lume bazată pe iluzii nu există cu adevărat şi este la rândul ei o iluzie.
sursa: https://www.efemeride.ro
sursa: https://www.efemeride.ro
8.26.2017
SECRETELE CHINEZILOR CARE TRAIESC MULT
SECRETELE CHINEZILOR CARE TRAIESC PESTE 100 DE ANI: MANANCA MODERAT, CARNE PUTINA SI MULT USTUROI
Curiosi sa afle regimul de viata al chinezilor care traiesc, frecvent, peste 100 de ani, cercetatorii occidentali afirma ca unul din secrete consta in faptul ca mananca putin. Si mai exista un obicei: sa te ridici de la masa inainte de a te fi saturat.
Concluzia: ingerarea unui numar redus de calorii prelungeste viata.
1) Portii mici, de cinci ori pe zi.
1) Portii mici, de cinci ori pe zi.
Ingerarea unor portii mici de alimente, de patru-cinci ori pe zi, ofera organismului un aport regulat de nutrienti, de zahar in sange si de energie, pe toata durata zilei.
Portiile reduse obosesc mai putin sistemul digestiv si metabolismul. In plus, acest mod de a repartiza caloriile pe durata intregii zile reduce riscurile bolilor coronariene.
2) Vegetarieni in timpul saptamanii, “carnivori” in weekend.
2) Vegetarieni in timpul saptamanii, “carnivori” in weekend.
S-a constatat oficial ca vegetarienii au mai putine boli degenerative si cancere, decat rudele lor consumatoare de carne.
Se estimeaza ca un sfert din bolile canceroase se datoreaza lipsei de fibre vegetale complete in alimentatie.
Dar pentru a trai mult, chinezii nu renunta definitiv la carne. Se multumesc sa o consume doar la capatul saptamanii, in cantitati “potrivite”.
3) Nu va despartiti de usturoi.
3) Nu va despartiti de usturoi.
”Alicina” din usturoi previne scleroza arterelor si obstructia vaselor de sange ale inimii, scade colesterolul si dizolva grasimile, stimuleaza hipofiza, regleaza glicemia si previne cancerul. Centenarii chinezi isi incep dimineata cu usturoi, iar țăranii care lucreaza in orezarii il iau cu ei, drept merinde.
4) Nicio masa fara condimente.
4) Nicio masa fara condimente.
Reactia naturala, cand mancam alimente iuti, este aparitia transpiratiei si a rosetei in obraji. Sunt semne bune, ca vasele de sange se dilata si circulatia sangelui se accelereaza.
Nelipsite de pe masa chinezilor – usturoiul, ceapa, piperul, boiaua, ghimbirul si curcuma, impiedica formarea plachetelor de grasime din sange si imbunatatesc circulatia.
Daca va iubiti inima, mancati condimente.
Surse: formula-as.ro; http://www.almeea.ro
Surse: formula-as.ro; http://www.almeea.ro
Wang Deshung, odată ce l-ai văzut nu ai cum să nu te întrebi: cum a reuşit să arate aşa ? Cum se menţine în formă la vârsta de 80 de ani ?
Wang Deshung, denumit „cel mai sexy bunic“ din China, a dezvăluit ce regim şi ce stil de viaţă a adoptat pentru a rămâne în formă chiar şi la 80 de ani.
După ce a făcut înconjurul lumii apărând pe podiumul de defilare, cu pieptul la vedere şi cu o atitudine de invidiat la 80 de ani, Wang Deshung, supranumit „cel mai sexy bunic“ din China, a împărtăşit ce fel de regim de viaţă duce pentru a arăta atât de bine la o vârstă atât de înaintată.
Wang Deshung s-a remarcat nu doar prin prezenţă, ci şi prin barba de hipster, aerul tineresc şi vigoarea specifică unui bărbat cu un sfert din vârsta lui.
Odată ce l-ai văzut nu ai cum să nu te întrebi: cum a reuşit să arate aşa ? Cum se menţine în formă la vârsta de 80 de ani ?
Nu trebuie să vă mai întrebaţi asta pentru că Wang Deshung a dezvăluit într-un interviu pentru „GQ“ secrete din spatele energiei şi vitalităţii lui, scrie „The Independent“.
Deshung a mers pentru prima dată într-o sală de forţă la vârsta de 50 de ani şi şi-a devotat timpul exerciţiior zilnice pentru a evita stagnarea mintală şi fizică, iar de atunci nu s-a mai uitat înapoi.
Ce regim are pentru a fi în formă
În prezent, programul lui de fitness este intens, cu o durată de până la patru ore pe zi. Exerciţiile sunt, de asemenea, destul de solicitante, iar dacă nu crezi trebuie să vezi cum Deshung se antrenează.
Chinezul combină exerciţiile cu greutăţi, cardio şi stretching, Deshung abordând tot antrenamentul drept o alergare pe pistă, adică cu forţă şi cu pieptul la vedere.
Deshung îşi ridică piciorul până la ureche şi ajunge chiar să se distreze cu greutăţi, acestea fiind mişcări pe care ai putea să le vezi la un atlet mai tânăr, dar el insistă că doar aşa poate să rămână tânăr şi flexibil.
Mai mult, Deshung a mărturisit că face patinaj pe timp de iarnă, iar pe timp de vară preferă să înoate.
Cu un asemenea antrenament, ar fi de presupus că are şi o dietă strictă, bogată în proteine. Dar, Deshung mănâncă ce vrea şi nu face rabat de la clătite sau produse de patiserie.
Cu un asemenea antrenament, ar fi de presupus că are şi o dietă strictă, bogată în proteine. Dar, Deshung mănâncă ce vrea şi nu face rabat de la clătite sau produse de patiserie.
Un exemplu viu prin care să combaţi stereotipurile legate de îmbătrânire, „cel mai sexy bunic“ al Chinei dovedeşte tuturor că nu trebuie să ne dăm bătuţi în faţa trecerii anilor şi trebuie să ţintim cât mai sus indiferent de piedici.
La urma urmei, nu este niciodată prea târziu să îţi îndeplineşti viseele.
Povestea „celui mai sexy bunic“ din China Actorul şi modelul Wang Deshun, care a jucat în filme precum „Regatul interzis/The Forbidden Kingdown“ şi „Războinicii cerului şi ai pământului/Warriors of Heaven and Earth“, şi-a făcut debutul, în toamna lui 2016, pe podium la Săptămâna Modei din China, unde a acaparat atenţia defilând furtunos la pieptul gol, impresionând pe toată lumea cu fizicul său bine tonifiat şi pletele lungi argintii.
Un model de viaţă sănătoasă, domnul Wang ia în râs îngrijorarea Chinei cu privire la îmbătrânirea prematură a societăţii, considerând că îmbătrânirea n-ar trebui să fie niciodată folosită drept scuză pentru a te da bătut.
Acesta este un subiect despre care vorbeşte cu pasiune pe internet, spunând într-un filmuleţ popular: „Mulţi oameni m-au remarcat după un show de modă, dar ştiţi ce ? Pentru acea zi m-am pregătit vreme de 60 de ani“.
Născut în Shenyang, în nordul Chinei, Wang Deshun a devenit actor de teatru la vârsta de 24 de ani, a învăţat limba engleză la 44 de ani şi a înfiinţat propria trupă de pantomimă la 49 de ani.
După ce s-a mutat în Beijing, domnul Wang a intrat pentru prima oară într-o sală de fitness la 50 de ani şi nu s-a uitat nicio clipă înapoi.
La 79 de ani a urcat pe podiumul unei prezentări de modă, însă Wang Deshun spune că mai are încă multe visuri de îndeplinit.
El face clar faptul că şi în anii noştri de glorie, trebuie să continuăm să ne punem provocări nouă înşine şi să nu ne gândim vreodată că este prea târziu să ne îndeplinim visurile.
„Credeţi-mă ! Potenţialul poate fi exploatat. Atunci când crezi că este prea târziu, ai grijă să nu laşi acest lucru să devină o scuză pentru renunţarea ta. Nimeni nu stă în calea succesului tău în afară de tine.
Aşa că data viitoare când simţi că te ajunge din urmă bătrâneţea sau te vaieţi când te apleci, aminteşte-ţi aceste cuvinte: Când e timpul să străluceşti, fii cel mai luminos !“, a declarat actorul pentru „The Times“.
http://adevarul.ro
http://adevarul.ro
8.25.2017
O SUPERBA SEARA DE VARA TARZIE
O SUPERBA SEARA DE VARA TARZIE
DOI VEȘNICI ÎNDRĂGOSTIȚI, SOARELE ȘI MAREA, SE ÎMBRĂȚIȘEAZĂ TRANSFORMÂND PĂMÂNTUL ÎNTR-UN PARADIS ...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)