INGREDIENTE
-5-6 vinete;
-jumătate de ardei gras roșu;
-jumătate de ardei gras verde sau galben;
-4-5 castraveți;
-4 roșii;
-4-5 căței de usturoi;
-o legătură de ceapă verde;
-o legătură pătrunjel sau coriandru proaspăt;
-o linguriță de boabe de coriandru (zdrobite bine în mojar);
-sare — după gust;
-5-6 picături de oțet 70% sau o linguriță de oțet 6-9%;
-2 linguri de ulei (+ pentru prăjit);
-semințe de susan — pentru servit.
MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați vinetele sub formă de fâșii scurte și groase
2.Apoi prăjiți-le într-o cantitate mare de ulei, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.
3.Tăiați ardeii grași în fâșii lungi și subțiri.
4.Tăiați castraveții sub formă de fâșii scurte și subțiri.
5.Tăiați roșiile în sferturi, după care îndepărtați-le cotoarele și semințele. Tăiați-le sub formă de fâșii subțiri.
6.Tăiați cozile de ceapă verde în bucăți.
7.Tocați mărunt usturoiul.
8.Puneți toate ingredientele pregătite într-un bol adânc. Adăugați boabele zdrobite de coriandru și 2 linguri de ulei încins (turnați-l peste coriandru și usturoi).
9.Adăugați sare după gust și oțetul. Amestecați.
10.Adăugați coriandrul proaspăt mărunțit. Amestecați încă o dată.
11.Serviți salata de legume cu multă plăcere! Dacă doriți, puteți să o presărați cu semințe de susan (crude sau prăjite).
POFTĂ BUNĂ !
sursa:https://retete-usoare.eu/salata-pe-care-o-pregatim-frecvent-in-timpul-verii/