6.22.2020

Slujbă de pomenire a părintelui Iustin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă din Neamț



Mii de credincioși nu au mai ținut cont de distanțarea socială și au umplut curtea Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ, pentru a-l pomeni pe părintele Iustin Pârvu. Enoriașii au venit din toată țara și s-au rugat împreună pentru odihna veşnică a „Sfântului Moldovei”. 

„Gândim acum la cel pentru care ne-am adunat, la părintele Iustin. Care ne-a fost pildă de blândeţe, de dragoste, de rugăciune, răbdare şi înţelepciune. El a aparţinut unei generaţii de mărturisitori. Aceştia s-au constituit într-o ploaie aleasă, sfântă şi curată a neamului nostru. Şi parcă părintele Iustin a fost anume pregătit de Dumnezeu să se grijească pentru a nu se pierde credinţa neamului nostru, care s-a curăţit în închisorile comuniste, în acele prigoniri, în robie şi acele chinuri grele. 
Acest slujitor al Domnului avea ceea ce alţii nu aveau, credinţa în Dumnezeul cel Adevărat. Şi asta, pentru că şi-a iubit semenii, a iubit adevărul şi ţara“.    

Acestea au fost câteva dintre cele spuse de unul dintre prelaţii din soborul care a oficiat slujba de pomenire a arhimandritului Iustin Pârvu, fost stareţ al Mănăstirii Petru Vodă, de la moartea căruia au trecut 7 ani. 

Fără măști, fără măsuri de siguranță, fără triaj sau măsurarea temperaturii. 

Printre sutele de oameni care au stat la coadă s-a numărat și prefectul județului Neamț, George Lazăr.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu