6.25.2020

Vladimir Putin: Discurs patriotic despre „sacrificiul sovietic”, la 75 de ani după victoria împotriva nazismului


Vladimir Putin a comemorat miercuri „sacrificiul sovietic” şi „datoria pe care lumea o are încă faţă de URSS”, la 75 de ani după victoria împotriva nazismului, rostind un discurs patriotism înainte de începerea paradei din Piața Roșie, informează AFP.

„Este imposibil chiar să ne imaginăm cum ar fi putut fi lumea dacă Armata Roşie nu ar fi venit să o apere”, a declarat Putin. 

Soldaţii sovietici „au eliberat ţările Europei de invadatori, au pus capăt tragediei Holocaustului şi au salvat de nazism, această ideologie mortală, poporul Germaniei”, a subliniat preşedintele rus în faţa trupelor în uniforme festive şi fără mască, în pofida pandemiei.

Cu câteva zile înainte de referendumul constituţional ce ar urma să-i confere dreptul de a se menţine la putere până în 2036, preşedintele rus a prezidat această paradă la care participă 14.000 de oameni, în Piaţa Roşie, paradă ce ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai, dar care a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus.


sursa: https://60m.ro/vladimir-putin-discurs-patriotic-despre-sacrificiul-sovietic-la-75-de-ani-dupa-victoria-impotriva-nazismului/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu