7.18.2020

Mână criminală la catedrala din Nantes - Franța


Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţa la catedrala din Nantes. 

O anchetă a fost deschisă pentru „incendiere premeditată”.

Conform procurorului regiunii, Pierre Sennes, trei focare au fost observate în interiorul catedralei – unul la nivelul marii orgi, unul la dreapta şi altul la stânga naosului -, ceea ce l-a făcut să decidă că a existat o mână criminală.

O angajată a unei brutării aflate peste drum de catedrală a alertat pompierii sâmbătă dimineaţă după ce a văzut flăcări.

Pompierii au anunțat în jurul orei 10.00 că focul e sub control.

„Pagubele sunt concentrate în jurul marii orgi, care pare complet distrusă. Platforma pe care se situează este foarte instabilă și amenință să se prăbușească”, a declarat directorul departamentului de pompieri, generalul Laurent Ferlay.

Într-o primă reacție Centrul operaţional departamental pentru situaţii de urgenţă (Codis) a transmis: ”Focul nu a fost stins, este în curs de atac. Este un incendiu mare”.

Nu este prima dată când această catedrală este afectată de un incendiu. La 28 ianuarie 1972, turla catedralei gotice Saint-Pierre-et-Saint-Paul, situată în centrul oraşului Nantes şi construită între secolele XV şi XIX, a fost distrusă de flăcări.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu