8.16.2020

Marșul Libertății în Belarus: Zecii de mii de oameni cer plecarea ”ultimului dictator” de la putere / Lukașenko acuză NATO că mobilizează militari la granița sa


Accesați link-ul pentru a vedea protestele din Belarus

shttps://twitter.com/i/status/1294967888638554112


Zeci de mii de persoane au ieșit în marș pentru a protesta împotriva puterii la Minsk, în timp ce muncitori au fost aduși cu forța pentru o demonstrație pro-guvernamentală, în timp ce președintele Alexander Lukașenko se confruntă cu cel mai mare val de contestare de la sosirea sa la putere în 1994, relatează AFP.


LIVETEXT:

15.55: Membră NATO Lituania nu este o amenințare pentru vecina sa, Belarus, a spus ministrul Apărării Lituaniei.

”Criza din Belarus este una politică, iar orice acuzație făcută de către conducerea Belarusului cu privire la amestecul țărilor străine sau cu privire la amenințările pe care le presupun acestea sunt o încercare de a scăpa de responsabilitate și de a-și justifica acțiunile”, a spus ministrul Apărării din Lituania.

15.50: NATO spune că monitorizează situația din Belarus, libertățile fundamentale trebuie respectate, inclusiv dreptul la proteste pașnice, dar neagă acuzațiile lui Lukașenko.

15.40: Lukașenko refuză un nou scrutin și acuză NATO că mobilizează militari la granița de vest a țării


sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-international-24233924-video-livetext-marsul-libertatii-belarus-zecii-mii-oameni-cer-plecarea-ultimului-dictator-putere-lukasenko-face-apel-apararea-independentei-tarii.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu