9.01.2020

De ce recomandă Rafila cursurile faţă în faţă

 


Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, îi încurajează pe părinți să îi trimită pe copii la școală, la cursuri față în față.

“Indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie, octombrie, noiembrie, această epidemie va continua. Îmbolnăvirile cu noul coronavirus vor continua ani mulți de-acum încolo și va trebui să învățăm să trăim în această situație”, a afirmat Alexandru Rafila la Digi 24.

În aceste condiţii, spune Rafila, soluţia o reprezintă aplicarea unor măsuri care să-i protejeze atât pe copii cât şi pe dascăli.

„Va trebui să organizăm activitatea didactică, dar și activitatea para-didactică, adică accesul în școală, dezvoltarea circuitului sanitar, organizarea în școli trebuie să țină cont de faptul că atât infecția cu noul coronavirus, cât și gripa se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Îngrijorarea mea este legată de funcționalitatea acestor măsuri. Aceste măsuri trebuie verificate, pilotate, astfel încât orice punct slab să fie identificat și copiii să se ducă în siguranță la școala, dar și cadrele didactice, pentru că trebuie protejate”, a spus Alexandru Rafila.

sursa:https://www.cotidianul.ro/de-ce-recomanda-rafila-cursurile-fata-in-fata/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu