9.01.2020

Din gafă-n gafă

 


Din gafă-n gafă. Este parcursul din ultimele săptămâni al ministrului Educației, Monica Anisie. După ce, la mijlocul lunii august, a făcut deliciul tuturor vorbind despre plăcuțe de pecsiglas sau pepsiglas, în loc de plexiglas, astăzi a mai comis-o o dată. de data aceasta nu a rostit greșit vreun cuvânt ci a greșit chiar data de începere a anului școlar.

Așa cum știe toată lumea, la 1 septembrie începe un an școlar, numai că acesta e un alt fel de alt an școlar, cu noi provocări”, a spus Monica Anisie la începutul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi alături de ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Culmea, asta se pare că a fost cea mai mică problemă de la acest eveniment. Fiindcă tot astăzi, Monica Anisie, s-a cam supărat când a fost întrebată dacă nu s-a gândit să îşi dea demisia pentru că tabletele nu vor ajunge la elevi la începutul anului şcolar.

„Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a afirmat Monica Anisie.
(…)
Noi ne-am pregătit, iar ceea ce a făcut ONAC se vede astăzi, adică nu a reușit să ducă la bun sfârșit întreaga licitație, ci doar avem un singur câștigător, pentru trei loturi din nouă și încă procedura nu a fost încheiată. Suntem în perioada de contestație. Prin urmare, s-ar putea să nu fie declarat câștigător până la final operatorul economic care a câștigat inițial.(…)“ a declarat Anisie.
 Modul în care a acționat Monica Anisie nu a fost văzut cu ochi buni de ALDE. Reprezentanți ai formațiunii politice scriau pe pagina de FB:

În loc să recomande demiterea altora, dna #Anisie ar trebui să își dea singură demisia din funcția de ministru al Educației pentru tot haosul creat, pentru toată debandada existentă în sistem, pentru faptul că tabletele promise nu vor ajunge la copii, pentru că salariile profesorilor nu vor fi majorate, pentru că profesorii și elevii nu vor primi măști gratuite.(…)

În cazul achiziției de tablete pentru copii, să vii în luna septembrie să spui că e vina Oficiului Naţional de #Achiziţii Centralizate pentru că nu au fost achiziționate 250.000 de tablete, înseamnă că îi iei peste picior pe părinți, pe copii și profesori. Demersurile pentru achiziționarea tabletelor au fost începute în luna mai! Sunt 3 luni de zile din acel moment. Dacă tu, ministru al #Educației, nu ai reușit să rezolvi această problemă în 3 luni de zile înseamnă că ești incompetent și că trebuie să pleci din funcție.

Acuzațiile pe care Guvernul Orban și mai ales dna Anisie le aduc ONAC reprezintă o încercare pentru a-și acoperi propria incapacitate de a se ține de cuvânt.

În acest moment, este evident că elevii nu vor beneficia de tabletele promise de Guvern, ci aceștia trebuie să se bazeze, în cel mai bun caz, pe tablete achiziționate de autoritățile locale. Oare cum e posibil ca autoritățile locale să poată cumpăra tablete pentru copiii din localități, dar numai #Guvernul întâmpină probleme?

E un mister pentru toată lumea, dar care are la bază incompetența și disperarea celor din #PNL de a-și umple buzunarele din licitațiile pe care le realizează. “, susține ALDE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu