9.13.2020

Lui Cîţu i-a rămas țesătura-n gât

 


Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a dat în bâlbâială. La propriu. Întrebat la Iași, când va cumpăra Guvernul materiale şi echipamente de protecţie anti-Covid de la producătorii români, oficialul român nu a fost în stare să dea un răspuns clar. Chiar dacă întrebarea adresată de o antreprenoare care deţine singura companie care produce ţesături tehnice din România a fost detaliată, Cîțu nu a reușit nici măcar să spună câteva cuvinte românești.

Din luna martie am lucrat şi obţinut un rezultat foarte bun la două ţesături anti-Covid pentru combinezoane, un ţesut de unică folosinţă şi o ţesatură laminată cu 30 de utilizări, resterilizări, avizate de Ministerul Apărării. Le avem pe stoc şi acum, nu le-a cumpărat nimeni.

Am încercat să le vindem în Polonia, având o colaborare cu o firmă. Le-au testat, le-au plăcut. Înainte de a semna contractul, a ofertat o firmă poloneză şi au spus că iau de la polonezi. Corect.

Am încercat să vindem în Italia, tot la nişte colaboratori. Le-au testat, le-a plăcut, dar au cumpărat de la un italian.

Vă întreb pe dumneavoastră, când în ţara noastră va fi nevoie de o ţesătura tehnică şi se va spune: este unul la Iaşi şi hai să luăm de la el?”, l-a întrebat antreprenoarea pe Florin Cîţu.

Răspunsul ministrului, sau, ce a dorit să fie un răspuns, a semănat mai mult cu încercarea unui elev prins de profesor cu tema nepregătită: „Cred că…la Consiliul Judeţean…Da, aveţi dreptate… Nu ştiu care sunt…Nu ştiu de ce nu aţi…Nu ştiu dacă preţul…Nu ştiu… sper să ajungă şi acolo. Nu am răspunsul aici.”

Nu este prima dată când oamenii de afaceri din Iași atrag. inutil, se pare, atenția Guvernului  că au capacitatea de a produce, în condiții bune, combinezoane speciale utilizate în spitalele ce operează bolnavii de COVID 19, după cum scria încă din martie topiasi.ro

sursa:https://www.cotidianul.ro/lui-citu-i-a-ramas-tesatura-n-gat/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu