9.27.2020

Niciun vot fără incidente

 


Nicio masă fără pește suna un slogan care făcea carieră în anii 80. Acum, lucrurile s-au schimbat. Niciun vot fără incidente. Astfel, la alegerile aflate acum  în derulare, s-au înregistrat câteva situații care merită relatate. Unele confirmate de poliție, altele, doar semnalate de diversele părți implicate.

Constanța

Polițiștii din Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția 311, unul dintre votanți ar fi distrus mai multe buletine de vot, anunță IPJ Constanța.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că „un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus”. Polițiștii fac cercetări pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Iar la Costinești, procesul de votare a fost întrerupt timp de o oră la Costineşti, duminică dimineaţă, anunță Antena3. Se pare că buletinele de vot au fost tipărite greşit, mai exact în dreptul numelui unui candidat figureaza sigla unui alt partid.

OLT

Polițiștii din Olt au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bărbat de 28 de ani din comuna Colonești ar fi votat cu actul de identitate al concubinei sale, conform Mediafax. Potrivit IPJ Olt, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 28 de ani din comuna Colonesti, cu reședința în comuna Cungrea, s-a prezentat la o secție de votare din Cungrea, unde ar fi votat folosind actul de identitate al concubinei sale. Ulterior, bărbatul s-a dus la o altă secție de votare, unde a votat folosind propria carte de identitate, susțin polițiștii.

Aceștia fac cercetări la fața locului și au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „fraudă la vot”.

BUCURESTI

Organizația PNL Sector 5 atrage atenția asupra unor tentative de fraudare a votului, la alegerile locale, încă din primele ore de la deschiderea secțiilor de vot.

Reprezentanții PNL în secțiile de votare din Sectorul 5 au descoperit în 3 rânduri (până la ora prezentului comunicat) reprezentanți ai PSD și ALDE care distribuiau, în secție mai multe buletine de vot pentru Primar General și Primar de Sector, către anumiți votanți, anume aleși de ei. Persoanele cărora li s-au înmânat aceste buletine au fost surprinse când încercau să introducă buletinele de vot, ștampilate, în urnele de vot. PNL Sector 5 va face plângere penală și somează PSD și ALDE să înceteze cu manevrele de încălcare a legii.

ALBA

Situație fără precedent. Un secretar de stat în Cadrul Cancelariei Guvernului, consilier al premierului trage semnalul de alarmă. Membru al PMP, Clement Negruț, susține că în județul Alba unde administrația este și la județ și la reședința de județ una liberală, că se pregătește o fraudare masivă a votului. El susține că împreună cu colegii lui au detectat că lipsesc buletine de vot din secții și că sunt cetățeni care vor veni cu ele gata votate. El susține că în acest mod se vor da recompense pentru cei care votează cum trebuie:

”E de noaptea minții ce am fost informat de uni colegi din județ. Lipsesc buletine de vot la verificarea lor în unele secții de vot , și se pare că vor fi uni cetățeni care le vor avea mâine gata stampilate si votate, iar cele care le primesc la secția de votare le pun în buzunar și se vor preda pentru recompensă, ca dovadă ca au introdus în urne buletinul primit. Este incredibil dacă acest scenariu este pus în practică. Rog pe toți colegii să vă contactați dimineață reprezentanții în secțiile de vot și să vă informeze dacă lipsesc buletine de vot și care este numărul total de buletine primite de la prefectură. Dacă există neconcordanțe să depună întâmpinare si să solicite oprirea proceduri de vot până nu se clarifică situația . Nu vă lăsați păcăliți , uni sunt în stare de orice să rămână pe scaunele de primar. Măine vom informa BEJ și instituțiile statului care trebuie să asigure legalitatea desfășurării scrutinului electoral.”, susține Clement Negruț pe pagina sa de facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/niciun-vot-fara-incidente/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu