9.28.2020

Olguța Vasilescu va trebui să lucreze cu un consiliu local dominat de Opoziție

 


Numărătoarea voturilor pentru Primăria Craiova s-a încheiat. Noul primar al Băniei va fi LIA OLGUȚA VASILESCU, cea care a mai cîștigat de două ori acest fotoliu, în 2012 și 2016, ultima oară renunțînd la funcție în favoarea unui loc în Parlament, cînd a deținut și funcția de ministru al Muncii, perioadă în care au fost elaborate cele două legi importante: a salarizării și a pensiei.

De data aceasta, Olguța Vasilescu a promis că va rămîne primar al Craiovei în următorii patru ani.

Rezultatele finale la alegerile de duminică arată următoarea ordine:

– Olguța Vasilescu (PSD) – 34,30%
– Nicolae Giugea (PNL) – 24,53%
– Antonie Solomon (PER) – 20,8%
– Lucian Săuleanu (USR) – 12,79%.
Ceilalți candidați au obținut sub 5%.

În schimb, Alianța PNL-USR are majoritatea la limită în Consiliul municipal Craiova, rezultatul votului fiind următorul:

– PSD – 31,26% – 10 mandate de consilieri
– PNL – 28,8% – 9 mandate de consilieri
– USR – 14,89% – 5 mandate de consilieri
– PER – 10,76% – 3 mandate de consilieri.

Ca urmare, alianța PNL-USR va avea în urma redistribuirii 14 mandate de consilieri, cu unul mai mult decît alianța PSD-PER, care are doar 13 mandate. ALDE, ProRomânia și PMP nu au reușit să treacă pragul de 5% și, ca atare, nu va avea reprezentanți în Consiliu.

În aceste condiții, Olguței Vasilescu îi va fi foarte greu să-și treacă proiectele ambițioase cu care a cîștigat alegerile și va trebui să colaboreze cu alianța PNL-USR, care, totuși, la Craiova nu este atît de radical anti-PSD cum este în alte locuri din țară.

În schimb, la Consiliul județean Dolj, unde a fost ales ca președinte Dorin-Cosmin Vasile (PSD), majoritatea va fi asigurată de alianța de stînga, formată din PSD și ProRomânia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/olguta-vasilescu-va-trebui-sa-lucreze-cu-un-consiliu-local-dominat-de-opozitie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu