9.09.2020

Paradeala în statul paralel: „Coldea minte !”

 


Detalii interesante scoase la iveală după audierea fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, la Secția de anchetare a magistraților, în dosarul lui Mircea Negulescu, zis Portocală.

Afirmația lui Coldea conform căreia nu l-a întâlnit niciodată  „nici instituțional, nici în context personal” pe fostul procuror DNA Ploiești Mircea Negulescu este contrazisă de Daniel Florea, care a activat în SRI.

Daniel Florea a relatat  într-o postare pe Facebook cum Coldea, alături de alți ofițeri de rang înalt din SRI, ar fi participat la o „chermeză” la care se aflau și Mircea Negulescu și Laura Codruța Kovesi.




„Coldea minte! Zice că nu l-a întâlnit niciodată pe Negulescu. În 2015/2016, la sfârșit de an, la Terasa Axa/Axxa, din comuna Târgsoru Vechi, în luna decembrie, a avut loc o chermeză la care au participat ofițeri de rang înalt din SRI (Coldea, Ciocârlan, Iancu Sabin, Dumbravă și alții) alături de procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Ploiești (Onea, Negulescu, Ceraseala Raileanu, Bucică etc.), ofițerii de poliție judiciară care îi ajutau pe procurori, plus conducerea DNA centrală – Kovedi si Iacob.
Am spus asta public, nu m-a acuzat nimeni ca dezinformez, iar ulterior, cei de la România TV, au confirmat ceea ce spuneam eu, arătând într-o filmare realizată (cu camera ascunsă, parcă) în 2016/ 2017, ce spuneau ospătarii de la respectivul restaurant – unde a stat Coldea, unde a stat Kovesi, etc.
Mai tare este că locația a fost păzită timp de o săptămână de lucrătorii antitero ai SRI.
Pe scurt, comisia de control SRI nu există, iar simulacru de anchetă făcut de procurorii de azi îmi arată (doar!) că și azi cei doi ofițeri SRI vin la audiere de pe un picior de forță, nu de normalitate.
În plus, tov Coldea trebuia să fie audiat într-un dosar deschis la DNA militar in 2018, dar aburit de colonelul magistrat Mihai Gheorghe, adus de Coldea & Co la această unitate de parchet.
Despre acest dosar vorbim.
Doar că presa doarme, nu își aduce aminte de multe, căci memoria este scurtă.
Zi ușoară la populime!”, a scris Florea pe pagina sa de Facebook.

Negulescu cere arestarea lui Coldea și zice că au vorbit când era la alt Parchet

La rândul său, Mircea Negulescu a comentat marti seara, la Realitatea Plus, audierea lui Florian Coldea la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), apreciind că audierea lui Coldea a fost „o mascaradă judiciară” și considerând că fostul șef operativ al SRI trebuia arestat pentru luare de mită, în contextul dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță privind vacanțele pe care acesta i le-ar fi plătit.

“Din punctul meu de vedere, astazi (mar’i – nr.) am asistat la o mascarada judiciara. Statul paralel exista si, din pacate, produce consecinte in continuare, iar astazi a mimat interesul aflarii adevarului judiciar. Citarea domnului Coldea si a lui Sabin Iancu trebuie privita in alta paradigma. De fapt, procurorul de caz incearca sa-si securizeze acuzatiile si doreste cu disperare sa-l albeasca pe Sebastian Ghita. Din punctul meu de vedere, dl Coldea ar fi trebuit sa fie chemat la sectia militara a DNA si propus pentru retinere si arestare pentru luare de mita dovedita de Sebastian Ghita. Dl Sebastian Ghita a produs niste probe, a aratat o factura si ma refer la sejurul in Seychelles. Dar ce sa se intample daca statul paralel functioneaza… e complicat”, a spus Portocală, citat de site-ul luju.ro.

Mircea Negulescu a precizat că nu a vorbit cu Coldea cât timp a fost procuror la DNA Prahova, însă nu la fel ar fi stat lucrurile și în perioada în care “Portocală” era procuror la Parchetul Curtii de Apel Ploiești: “STS poate sa confirme daca dl Coldea a vorbit cu mine. Dl Coldea are o declaratie nuantata. Este adevarat, cat am fost procuror la DNA niciodata nu a vorbit cu mine, insa nu spune de perioada cand eram procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Era foarte interesat de dosarul Lukoil. Sabin Iancu fara masca, pentru ca astazi i-am vazut pe amandoi cu masca, daca si-ar da masca jos ar putea sa va marturiseasca cum monitoriza un jurnalist din Prahova, prin metode specifice. O sa va spun asta intr-o alta emisiune. Aparitia domnului Coldea la Sectia pentru investigarea magistratilor dovedeste faptul ca ca SIJ este o aripa a statului paralel”.

Ce a zis Coldea după audierea sa

„Am fost audiat în calitate de martor, într-un dosar al Secţiei speciale. Este vorba despre un magistrat, după cum probabil ştiţi. Cu ocazia asta am discutat şi aspecte ale cooperării interinstituţionale dintre SRI şi Ministerul Public, în speţă DNA Prahova. Pot să vă spun că nu l-am întâlnit niciodată personal pe domnul procuror, nici în context personal, nici în context instituţional şi nu am luat legătura vreodată cu dânsul, pe perioada mandatului la DNA Prahova”, a spus Coldea la ieşirea de la audieri.

sursa:https://www.cotidianul.ro/paradeala-in-statul-paralel-coldea-minte/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu