9.11.2020

Roșii conservate în suc propriu (fără oțet, sare de lămâie și sterilizare) și Sosul ideal din ardei grași

 


    ROȘII CONSERVATE ÎN SUC PROPRIU

INGREDIENTE:

-roșii mici, tari, cărnoase;

-roșii moi, suculente — pentru prepararea sucului de roșii.

La fiecare 1.5 litri de suc de roșii:

-3 linguri rase de zahăr;

-2.5 linguri rase de sare neiodată;

-3-4 căței de usturoi;

-4-5 boabe de ienibahar;

-2-3 foi de dafin.



MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați cotoarele roșiilor moi și suculente. Tăiați-le în bucăți. Apoi pasați-le cu blenderul sau treceți-le prin mașina de tocat carne.

2.Turnați sucul de roșii într-o cratiță încăpătoare, cu fundul gros. Adăugați sarea neiodată, zahărul, boabele de piper negru, foile de dafin și cățeii de usturoi. Amestecați. 

3.Aduceți sosul de roșii până la punctul de fierbere. Adunați spuma formată pe suprafața lui. Apoi fierbeți-l timp de 10-15 minute, până când va înceta să apară spuma, pe foc mic. La sfârșit îndepărtați foile de dafin din el.



4. Între timp spălați bine roșiile mici și cărnoase. Înțepați-le cu scobitoarea în apropierea cotoarelor (câte 2 înțepături la fiecare roșie). Puneți-le în borcanele sterilizate.

5.Umpleți borcanele cu apă clocotită. Acoperiți-le cu capace sterilizate și cu un prosop gros. Lăsați roșiile să se opărească pe parcursul a 20 minute.



6.Apoi scurgeți apa din borcane și umpleți-le îndată cu sosul clocotind de roșii. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

7.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.



8.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.


SOSUL DIN ARDEI GRAS

Sosul de ardei grași se potrivește excelent și poate fi servit cu carne, pește, paste, cartofi și terciurile de cereale. Poate fi adăugat în supe și ciorbe sau pur și simplu întins pe tartine.



INGREDIENTE:

-3 kg de ardei grași;

-1-2 ardei iuți (sau după gust);

-2 căpățâni de usturoi;

-100 g de zahăr (sau după gust);

-50 ml de oțet 6%;

-o lingură cu vârf de sare neiodată (sau după gust);

-o lingură de hamei suneli;

-70 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Toate legumele se cântăresc după curățare.

Puteți să adăugați condimentele dumneavoastră preferate și ierburi uscate în sos.

Din aceste ingrediente se pot obține 2 borcane de 500 ml, 3 borcane de 350 ml și un borcan de 250 ml de sos.


MOD DE PREPARARE:

1.Curățați ardeii grași, ardeii iuți și usturoiul. Treceți-i prin mașina de tocat carne.

2.Puneți legumele tocate într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați sarea neiodată, zahărul, hameiul suneli și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați.

3.Fierbeți sosul timp de 30 minute din momentul clocotirii, pe foc moderat, amestecând frecvent.

4.Luați-l de pe foc. Adăugați oțetul în el. Amestecați.



5.Transferați sosul fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate, închizându-le ermetic.

6.Lăsați conservele obținute să se răcească până la temperatura camerei, fără să le înveliți cu pături călduroase.

7.Puneți-le la locul de păstrare.



sursa:https://retete-usoare.eu/sosul-ideal-din-ardei-grasi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu