10.05.2020

Decapitări după locale

 


A început tradiționala curățenie în PSD după alegeri. Marian Oprișan a fost schimbat de la conducerea PSD Vrancea, după ce a pierdut șefia Consiliului Județean la alegerile locale din 27 septembrie, iar Marcel Ciolacu preia interimar conducerea filialei.

„Marian Oprișan a fost forțat să renunțe la șefia Organizației PSD Vrancea. Marcel Ciolacu preia interimar conducerea orgnaziației”, au declarat surse din conducerea social-democraților.

Oprișan a refuzat să demisioneze invocând că rezultatul obținut de organizația Vrancea este același ca la alegerile din 2016, astfel că a fost demis prin votul partidului.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a declarat, luni, presei că a refuzat să preia conducerea interimară a PSD Vrancea, după înlăturarea din funcţie a lui Marian Oprişan, motivând că le a promis locuitorilor în campania electorală că se va ocupa mai puţin de politică şi mai mult de administraţie.

Totodată, „Viorica Dăncilă nu mai este șefa Organizației de Femei. În locul ei este Doina Fedorovici”, au precizat surse din partid.

Și la conducerea PSD Giurgiu au fost operate schimbări.

Niculae Bădălau a demisionat de la șefia PSD Giurgiu, fiind înlocuit cu Marian Mina, care a preluat interimar conducerea. Bădălău a fost numit vicepreședinte la Autoritate de Audit din cadrul Curții de Conturi.

„A fost o primă analiză după alegerile locale. Am decis anumite schimbări în structura partidului. Începând de astăzi, preşedintele interimar al OFSD este doamna Doina Federovici, prima femeie preşedinte de Consiliu judeţean şi din interiorul PSD. (…) La Organizaţia Giurgiu, domnul Bădălău s-a retras şi a fost preluată interimar de domnul Mina. La Organizaţia Vrancea am preluat eu interimar conducerea”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei conducerii PSD.

Ciolacu o susține în continuare pe Firea

Gabriela Firea va fi „locul 1 la Senat, pe București”, a anunțat Ciolacu, după ședința partidului.

„Da, locul 1 la Senat pe București dna. Gabriela Firea”, a răspuns Marcel Ciolacu la o întrebare legată de Firea.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, și Viorica Dăncilă ar trebui să candideze la alegerile parlamentare.

„Ținând cont că a fost prim-ministru, cred că da, dar este decizia organizației din Teleorman”, precizează Ciolacu.

Înainte de ședința PSD, Gabriela Firea a zis că este dispusă să renunțe la funcțiile din partid după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu a fost sancționată.

„La Bucureşti am obţinut un scor dublu faţă de alegerile europarlamentare – 33% la Consiliul General şi 38% la primarul general. Dacă cineva îmi doreşte capul, eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agăţat niciodată de funcţii şi este ultimul lucru pe care l-aş face. (…) Întodeauna este loc de mai bine. Nu uitați că în București avem 65.000 de voturi nule. Să înțeleg că 65.000 de bucureșteni nu au știut să voteze? (…) 10% din buletinele folosite în București sunt nule. Este o cifră foarte mare. Eu am primit 250.000 de voturi şi, mulţumesc tuturor, la o distanţă de 30.000 de voturi faţă de candidatul dreptei, în condiţiile în care avem aproape 2 milioane de alegători pe liste”, a declarat Gabriela Firea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/decapitari-dupa-locale-oprisan-out/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu