10.20.2020

Florin Iordache, fostul ministrul al Justiţiei, a fost învestit de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

 


Iordache, ministru al Justiţiei în guvernarea PSD, în perioada în care acest partid era condus de Liviu Dragnea, a fost validat, marţi, prin vot, de către Parlament, cu 185 de voturi pentru şi 41 împotrivă.

Alături de Iordache şi-au mai depus candidaturile Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, şi Ionuț Mazâlu, actual secretar al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache, în prezent deputat, a decis să candideze pentru preşedinţia Consiliului Legislativ, organism care dă aviz de legalitate propunerilor de legi iniţiate de parlamentari şi de Guvern, după ce nu a reuşit să mai "prindă" un mandat parlamentar.

Concret, conform unor surse din PSD, organizația Olt a partidului, condusă de secretarul general Paul Stănescu, nu l-a mai dorit pe Iordache pe liste.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este acordată, practic, pe viață. 

Preşedintele acestei instituţii este numit prin votul senatorilor şi a deputaţilor fără limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocat.

sursa:https://www.antena3.ro/politica/florin-iordache-consiliul-legislativ-parlament-584568.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu