10.10.2020

Se cere demisia premierului: „O problemă de securitate națională”

 


Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), îi cere premierului Ludovic Orban să îşi asume prin demisie, numirea în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor „a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României”.

„Impostura, risc de securitate națională
Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României.
Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.
De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele și parteneriatele strategice ale României?
Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională”, a scris Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.
Polițiști și procurori au descins, sâmbătă dimineața, la domiciliul șefului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, din Râmnicu Vâlcea, fiind suspectat că și-a falsificat diplomele de studii pentru a obține funcții (Detalii AICI).
Baranga a fost numit în funcție de premierul Ludovic Orban, la începutul lunii trecute.

sursa:https://www.cotidianul.ro/se-cere-demisia-premierului-o-problema-de-securitate-nationala/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu