10.21.2020

Țara „arde” și președintele României se piaptănă electoral !

 


Țara „arde” și președintele României se piaptănă electoral! În ziua în care România a înregistrat un nou record de cazuri de coronavirus, Klaus Iohannis a convocat la Palatul Cotroceni o nouă conferință de presă pentru a vorbi despre necesitatea alegerilor parlamentare la termen. Nu trebuie amânate, trebuie să aibă loc la termen, este fundamental, a transmis Iohannis la începutul declarației, lansând totodată alt atac la adresa PSD și a lui Florin Iordache, numit la șefia Consiliului Legislativ.

”Mâine (joi – nr.) va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă că cineva ţine neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situaţiei epidemiologice şi că ele se pot amâna. Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni. Alegerile trebuie să aibă loc la termen”, a spus Klaus Iohannis.

”Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă, a întârziat şi blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei şi a promovat legi populiste. Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin Iordache a fost votat în funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic”, a mai afirmat Iohannis.

Și, dacă tot se apropie alegerile, Iohannis a ținut să precizeze că nu dorește carantinarea Bucureștiului.

Chestionat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Sănătății, președintele a răspuns că „nu e treaba mea să evaluez miniștri”, adăugând „ministrul Tătaru se străduiește să găsească soluții”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu