10.22.2020

Cum vor liberalii să-l dea jos pe Florin Iordache

 



Liberalii au depus la CCR sesizarea privind numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ. Ei acuză că Iordache nu a primit numărul necesar de voturi, este membru de partid și nu îndeplinește condiţia referitoare la buna reputaţie profesională.

PNL susține că Florin Iordache nu a întrunit numărul necesar de voturi. Acesta a obţinut 185 de voturi, dar necesarul era de 234, respectiv majoritatea deputaţilor şi a senatorilor şi nu doar a celor prezenţi.

Totodată, în sesizarea PNL se arată că Florin Iordache nu îndeplineşte condiţia legală referitoare la buna reputaţie profesională şi morală, prevăzută de Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ.

„Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, reputație înseamnă părere publică, favorabilă sau defavorabilă, despre cineva sau ceva, felul în care cineva este cunoscut sau apreciat; renume; faimă. Or, părerea publică cu privire la Florin Iordache este în contradicție cu bunul renume sau cu buna părere publică favorabilă. Buna reputație morală nu rezultă din niciun act depus la dosarul de candidatură”, se menționează în sesizare.

De asemenea, PNL reclamă că preşedintele Consiliului Legislativ nu trebuie să fie membru al unui partid politic.

”A accepta ideea că preşedintele Consiliului Legislativ poate fi membru al unui partid politic până în ziua începerii activităţii semnifică o înfrângere a dispoziţiei legale în vigoare”, mai susțin liberalii.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost votat, marți, să fie președintele Consiliului Legislativ. Iordache a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Liderii PNL și USR s-au acuzat reciproc că au votat numirea lui Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cum-vor-liberalii-sa-l-dea-jos-pe-florin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu