11.10.2020

„5,8 miliarde lei scoși din buzunarul populației”

 


Măsurile luate de guvernanți înseamnă bani în plus scoși din buzunarul populației, nimic nu suportă statul, atrage atenția avocatul Gheorghe Piperea.
„O chiflă la supermarket = 2 lei.
Ca la terasă. “Bine” că terasele se închid, ca să putem mânca “ieftin” și “sănătos” de la super-market, unde nu există covid.
Preț cartofi Lungulețu, iulie 2020: 20 de bani/kg. Preț la supermarket săptămâna asta: 1,2 lei/kg.
De șase ori cât prețul la țărani. “Bine” că se închid piețele agroalimentare, că ne obișnuiam prost, cu piureuri și frencifraiși făcuți din cartofi prea ieftini de la țărani, cartofi care ne-ar fi făcut și îngrășabili pe de-asupra.
O mască pe emag = 1 leu. Costul minimal pentru 10 milioane de persoane obligate să le poarte, timp de 200 de zile de pandemie, câte una pe zi : 2 miliarde de lei. Dacă pandemia o să dureze încă cel puțin 200 de zile, atâtea câte își imaginează Arafat, mai adăugați 2 miliarde, minim.
Un test la Profilaxis Timișoara = 300 de lei. Costul minimal pentru 2 milioane de persoane care au făcut teste, înclusiv în parcarea decla mall, în ultimele 100 de zile (din august începând, s-au făcut, în medie, 20 de mii de teste pe zi): 600 de milioane de lei. Încă 200 de zile de teste, în același ritm – încă 1,2 miliarde de lei.
Nimic din sumele de mai sus nu suportă statul. Acești 5,8 miliarde lei sunt sau vor fi scoși din buzunarul populației”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.
„Deocamdată, mâncăm ce ne obligă statul să mâncăm, dar nu pe banii statului (care se duc la sponsorii politici, la prieteni, rude și amante politice).
La un moment dat, însă, n-o să mai avem nici produsul, nici banii pentru produs. O dăm pe post negru, dar măcar o să fim “sănătoși”, testați și “în siguranță”.
LE : am uitat să precizez – costul minim al campaniei electorale este de 500 de milioane de lei, bani publici. Nu știu câți bani vizibili (trasabili) sau gri/negri vor veni din privat. Probabil, un multiplu de 500 de milioane”, a completat Piperea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/o-problema-care-ne-priveste-pe-toti-58-miliarde-lei-scosi-din-buzunarul-populatiei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu