11.10.2020

Biden a candidat doar cu numele. Cine va conduce SUA ?

 


Deja curățată în această vară de jurnaliștii cu viziuni insuficient de progresiste, redacția The New York Times a ajuns să întocmească adevărate ”liste ale rușinii”. Acum, după ce au proclamat victoria lui Joe Biden, editorialiștii ziarului își îndreaptă furia nu numai către administrația Trump, ci și către concetățenii care au îndrăznit sa voteze pentru Trump, adica jumătate dintre americani.

Rușine, americani ce ați votat pentru ”patriarhatul alb”!

Iată câteva pasaje dintr-un asemenea editorial publicat de The New York Times, care spune că ”jumătate dintre americani au ales să voteze pentru acest spectacol al groazei”. ”Albii – bărbați și femei – au fost singurul grup care a votat în majoritate pentru Trump, potrivit exit poll-urilor. Circa trei din cinci albi au votat pentru Trump. Este tulburător că mulți dintre bărbații și femeile din America sunt fie rasiști, fie acceptă rasismul”, dă sentința editorialistul.

Apoi, veninul se revarsă și asupra minorităților din America – etnice, sexuale, rasiale. ”Față de 2016, a crescut procentajul alegătorilor aparținând tuturor minorităților rasiale care au votat pentru Trump. În cazul negrilor și hispanicilor, procentul acesta a crescut atât la bărbați, cât și la femei. (…) Povestea fascinantă este cea a votului negrilor. Negrii au votat pentru democrați în mare majoritate. Însă Donald Trump și-a dublat procentul alegătorilor de culoare în acest an, câștigând 8% din voturilor femeilor de culoare. (…) Iar acum urmează ceva ce m-a uluit: procentul alegătorilor LGBT care au votat pentru Trump s-a dublat față de 2016. În Georgia, 33% dintre ei au votat cu Trump. Pentru un președinte care a atacat persoanele transgen. Așa cum spunea Human Rights Watch, «administrația Trump-Pence este cea mai anti-LGBT administrație din ultimele decenii»”.

Concluzia editorialului progresist: ”Toate astea mă fac să mă gândesc la puterea patriarhatului alb și la influența pe care o are asupra celor care depind de el sau visează să facă parte din el. Este o influență ce trece dincolo de gen, de orientarea sexuală, până și de rasă. Atitudinea de mascul alfa și caracterul necioplit al lui Trump sunt un model pentru unii bărbați și o atracție pentru unele femei. Unii oameni care au fost oprimați vor rămâne mereu alături de opresori și vor visa că vor deveni puternici în acest fel”.

”Lista neagră” a progresiștilor

Mai sus am văzut o listă generalizată a rușinii: albii din Statele Unite și hispanicii, negrii și homosexualii care au votat pentru Donald Trump.

Mai jos vom vedea o ”listă neagră”, un apel la începerea unei epurări în administrația SUA și nu numai. Iată ce a scris pe Twitter Jennifer Rubin, editorialistă la The Washington Post: ”Orice republican care face apel la respingerea rezultatului alegerilor, care se opune voinței alegătorilor sau face afirmații nefondate despre fraudă electorală nu ar trebui să mai ocupe o funcție publică, să fie angajat în administrația unei corporații sau a unei facultăți și nu ar trebui să mai fie acceptat într-o societate ”politicoasă”. Avem o listă”.

Compania Twitter a blocat mai multe mesaje ale președintelui Trump prin care acesta revendica victoria la prezidențiale. Ce a făcut Twitter cu mesajul de mai sus, postat pe 6 noiembrie? Nimic, l-a lăsat să facă zeci de mii de vizualizări. Mai mult, în weekendul de după alegerile din SUA, Twitter a fost potopit cu mesaje ale activiștilor politici care propuneau să se întocmească baze de date cu susținători, donatori, membri de ai echipei lui Donald Trump, adică ”liste negre”. Numele acestei inițiative: ”Să nu uităm niciodată ce au făcut”.

Minoritățile din clasa de jos trebui să dea lovitura de grație

Mai departe, câteva frânturi dintr-un editorial publicat de The Guardian, la o zi după alegerile din SUA, un editorial despre valul progresist care stă să-l înghită pe Joe Biden, dacă va fi președinte al SUA. ”Există totuși speranță. Așa-numitul Squad – cu Alexandria Ocasio-Cortez drept cea mai cunoscută membră – și-a dublat procentul de alegători, acum fiind aleși și fost asistentă medicală Cori Bush din Missouri, și primul congresman transsexual, Mondaire Jones, din New York. Vechiul sistem democrat nu a reușit să dea trumpismului lovitura de grație pe care o merita. Va fi de datoria acestei noi generații de lideri progresiști – în special de oameni de culoare din clasa de jos – să încheie aceste conturi, nu doar pentru Statele Unite, ci pentru noi toți”.

Biden, un președinte cu numele

În lumina celor de mai sus, rostite de editorialiști de la publicații precum The New York Times, The Guardian, The Washington Post, cum va arăta America sub Joe Biden?

Un răspuns vine de la site-ul financiar The Daily Reckoning.  ”În primul și în primul rând, Biden nu a candidat la președinție decât cu numele. Nu a fost niciodată suficient de bun politician pentru a ajunge până aici. A avut puține realizări în cei 50 de ani de activitate politică. Este fragil din punct de vedere fizic și suferă un declin al facultăților mentale. Dacă va câștiga, Joe Biden va avea 78 de ani la depunerea jurământului si 82 de ani la încheierea mandatului. În ambele situații, va fi cel mai în vârstă președinte al SUA. Unii au mintea ascuțită după 70 de ani. Nu este cazul lui Biden”.

”Consecința este că Biden nu va fi președinte de facto. Odată Trump dispărut, democrații nu vor mai avea nevoie de Biden. Se vor întreprinde acțiuni pentru îndepărtarea lui din funcție, pornind de la starea sa fizică, prin invocarea celui de al 25-lea amendament al Constituției SUA. Nancy Pelosi a propus recent o lege prin care să se înființeze o comisie în acest sens”.

Cine va conduce de facto America?

Până atunci, câtă vreme Biden rămâne în functie, cine va fi adevăratul președinte al SUA?

Sunt trei tabere care se luptă pentru putere, scrie The Daily Reckoning.

Prima tabără este familia Biden, condusă de soția lui Joe Biden, Jill, de fiul său Huter Biden și de frații lui Joe Biden, Jim și Frank. Acești oameni s-au îmbogățit prin asocierea cu Joe Biden, folosindu-se de accesul la funcția lui Joe Biden sau oferindu-le altora acest acces, contra cost, pentru a obține funcții de management, contracte de consultanță, contracte de construcție. Familia Biden vrea să-l mențină pe Joe la putere (iar Jill Biden trage sforile pentru asta), pentru a-și păstra afacerile și pentru a scăpa de investigații.

A doua tabără este condusa de Kamala Harris și cei care o controlează – fosta echipa Obama-Clinton și Rezistența. Dacă Biden va fi îndepărtat de la președinție în virtutea Amendamentului 25, Harris va deveni președinte în exercițiu al SUA. Dacă Biden demisionează sub amenințarea activării amendamentului 25, Harris devine președinte. În această calitate, ea va fi interfața cu lumea a foștilor membri ai administrației Obama, care vor opera printr-un cabinet din care vor face parte Susan Rice (fosta ambasadoare la ONU și consilieră de Securitate a lui Barack Obama), Samantha Power (fostă ambasadoare la ONU), Sally Yates (fost procuror-general adjunct, care s-a opus primelor legi semnate de Donald Trump), Eric Holder (fost procuror general).

A treia tabără este condusă de extrema stângă a Partidului Democrat, inclusiv Bernie Sanders, Alaxandria Ocasio-Cortez (alături de întregul The Squad, inclusiv americano-somaleza Ilhan Omar, membră a Congresului SUA), Elizabeth Warren și grupări radicale precum Black Lives Matter. Acest grup a fost inclus în echipa de campanie a lui Biden, ca parte din înțelegerea prin care Bernie Sanders s-a retras din alegerile primare, oferindu-i prim-planul lui Biden.

Epurarea a început demult

De raportul de forțe dintre aripa Obama a noii administrații și aripa progresistă va depinde și materializarea listelor rușinii și a listelor negre despre care vorbesc deja marile publicații americane. Tot de acest raport de forțe vor depinde epurările la vârful instituțiilor SUA. Cât despre epurările din presa americană, din marile corporații și din învățământ, ele au avut loc cu mult timp în urmă.

”Când gloata nu iese în stradă pentru a provoca haos, acționează pe social media încercând să distrugă viețile celor care au comis infracțiunea disidenței intelectuale. Alegerile recente au arătat că această gloată este încă în minoritate. Însă este o minoritate care deține instituții importante”, scrie site-ul Sovereign Man. ”Școlile și universitățile sunt pline acum de marxiști furioși care petrec zeci de ore îndoctrinând copiii cu noua rol religie. Au reinventat știința, istoria, matematica, conform principiului teoriei critice a rasei. Gloata aceasta are influență mare asupra corporațiilor. Nu te poți uita la un film Disney sau la un meci de fotbal American sau chiar la o reclamă pentru lame de ras fără să ți se bage cu lopata pe gât politica identității. Au ajuns să aibă influență extremă în marile companii Tech, ale caror politici de cenzură au devenit absurde și au început să rivalizeze cu Partidul Comunist Chinez”.

Cel mai probabil scenariu este cel în care fosta echipa Obama-Clinton își va uni forțele cu extrema stângă a democraților, pentru a elimina influența familiei Biden. Acestora din urma li se va permite să-și păstreze banii făcuți în afacerile dubioase din Ucraina, China (poate România – n.red.), fără să fie investigați și inculpați. Totul în schimbul unei retrageri din prim-plan.

Echipa Obama va prelua politica externă (pentru a menține înțelegerile lui Obama cu Iranul, Acordul Climatic de la Paris, Parteneriatul Transpacific), iar echipa lui Bernie Sanders se va ocupa de politica internă, de majorarea taxelor, de un sistem de sănătate gratuit, de anularea datoriilor studenților, de salariul minim garantat, de Green New Deal și de funcționarea la foc continuu a tiparnițelor de dolari ale Federal Reserve.

Lovitura constituțională

”O inițiativă cu care toți democrații sunt de acord este o schimbare radicală a sistemului de guvernare, pentru a se asigura că republicanii nu vor mai prelua puterea. Agenda aceasta presupune încetarea metodei ”filibuster” de blocare a legilor in Senat de către partidul în minoritate (o inițiativă despre care a vorbit și fostul guvernator republican  Judd Gregg, care o asemăna cu o ”lovitură de stat”). Asta ar însemna ca legile să aibă nevoie de o majoritate simplă în Senat, nu de 60 de voturi, cât este necesar acum. Ce pot să facă democrații? Să transforme Districtul Columbia și Puerto Rico în state americane și să obțină câte doi senatori din partea fiecăruia.

Apoi, democrații pot majora numărul judecătorilor la Curtea Supremă și pot numi șase noi magistrați progresiști, pentru a anula majoritatea pe care Donald Trump tocmai le-a dat-o republicanilor prin ultima sa nominalizare. Odată ce aceste reforme vor fi aplicate, democrații vor putea desființa și Colegiul Electoral care alege președintele. Asta ar însemna că statele California, New York, statele cele mai progresiste, ar putea să decidă singure viitorul președinte.

Este un modus operandi întâlnit și în Europa, în special în Europa de Est: epurare în justiție, schimbare generațională forțată a componenței instanțelor superioare, modificarea sistemului de vot (vezi apelurile pentru votul majoritar în doua tururi) – modificări care, pe termen scurt și mediu cel puțin, garantează eliminarea partidelor conservatoare de la putere. Accesul lor la vârf nu va mai putea fi realizat decât prin schimbări ideologice profunde, acceptarea regulilor nescrise ale statului profund, îmbrățișarea ideologiei ”verzi” și progresiste si menținerea doar a unui vag parfum care să mai aducă aminte de valorile tradiționale și ”patriarhatul” vetust de care amintea editorialistul progresist al The New York Times citat la începutul articolului. Putem întrevedea oare aici viitoarea imagine a unui PSD condus de Victor Ponta?

În SUA, singura piedică ce mai rămâne în calea acestei agende este Senatul. Democrații ar trebui să preia conducerea camerei superioare pentru a controla întreg Congresul și guvernul. Până la acest moment, se pare că republicanii vor păstra majoritatea în Senat, iar aceasta înseamnă cel puțin că noua administrație nu va putea trece prin Congres majorări semnificative de taxe. Acesta, și nu alegerea lui Joe Biden, este motivul pentru care bursele au reacționat pozitiv după ziua alegerilor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/biden-a-candidat-cu-numele-cine-va-conduce-sua/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu