11.15.2020

Campanie electorală de rahat

 


Chiar suntem în campanie electorală? Nu-i adevărat! Ce idei și ce proiecte sunt supuse dezbaterii publice? 

Sau, care dintre durerile populației ard cu adevărat pe agendele partidelor? Doar Klaus Iohannis sapă la greu la temelia PSD și muncește de unul singur la o campanie electorală croită în capul său. Să dispară PSD și să avem și un „parlament al meu” care să livreze legi unui guvern tălîmb, pe măsura președintelui. Ce altceva se discută în România? Despre pandemie? Avem nenumărate succese! Am atins un plafon de 10.000 pe zi și să ne bucurăm că nu suntem în situația Franței cu 40.000 de contaminați în 24 de ore. Vom avea 30 de miliarde de euro la dispoziție începînd de anul viitor.

După ce depunem proiectul la Bruxelles și pînă la Paștele Cailor (s-au cam împuținat pentru că la primul anunț, trompetele și președintele au vorbit de 8o de miliarde de euro!?), vom avea un calendar riguros pentru vaccinarea populației (numai că vaccin n-avem nici pentru gripă!), ce mai, cu cel mai împiedicat președinte din istoria modernă ne paște un viitor făcut din cuvinte goale. Altă perioadă de durere și nenoroc. Probabil că planul de reconstrucție și de „rezilență”  va trebui dublat de un Plan de rezistență al populației. Trebuie făcut ceva împotriva unui tip de guvernare fără cap și fără coadă.

Se discută despre ce? Se dezbate unde, cînd și cum? Despre sistemul de sănătate? Nu l-a modernizat deja Victor Costache adus de la Sibiu? Și, nu este continuat procesul sub bagheta chirurgului de la Huși? Nu au fost făcuți mai mulți pași în procesul de desăvîrșire a programului ”România educată”, născocit de mediocrul profesor de fizică de la Agnita? Nu înoată la greu o gîscă obosită printre indicații, norme, ordine și improvizații? Facem autostrăzi la greu, dar ne prăpădim în accidente pe drumuri din anii cooperativizării forțate. Ne amăgim cu modernizarea instituțiilor și cu statul de drept în care președintele calcă în picioare și Constituția României și libertățile fundamentale! Le comandă pe toate după cum le înțelege și le înțelege după cum le nimerește sau după cum îl intereseză.

Povestea cu închiderea piețelor, anunțată de președinte, este cea mai „deșteaptă” măsură izvorîtă din lovirea cu capul de pereții și zidurile Palatului Cotroceni. Omul pune la cale și mutilarea Constituției, în așa fel încît să poată apăsa pe butoanele binomului după cum îl gîdilă la cocoașă sau după cum se dictează capcana pentru prinderea adversarilor săi. România normală, un program bășinos de amăgire a populației, a devenit doar un proces de degradare continuă a responsabilității, a spiritului comunitar și a rigorii din instituții.
Asta nu-i campanie electorală cum nu-s eu popă! Partidele se rezumă la înșirat de liste cu dorințe și propuneri, care mai de care mai de prins populația în cîrligele promisiunilor. Salarii, pensii, facilități, pomeni. Nici o idee majoră, nici o gîndire pentru viitorul României. Flecari spilcuiți cu ifose de profeți muncesc la desenul unei țări care să facă pluta, agățată la coada Uniunii Europene. O umbră de nație gîfîie prin logica discursurilor electorale televizate.
Șocate, partidele se încurcă în vorbe. Numai președintele se tăvălește pe agenda publică și încearcă să reducă țara la părerile sale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/campanie-electorala-de-rahat/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu