11.15.2020

Capcană de foc la ATI: 10 morţi

 


Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț unde au murit 10 persoane. Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

În cadrul ședinței la care participă și premierul Ludovic Orban se vorbește despre criza de la Piatra Neamț unde 10 pacienți au murit în urma unui incendiu apărut la secția ATI pentru bolnavii de Covid 19. Potrivit primelor informații, opt pacienți intubați au murit din cauza flăcărilor, iar două persoane au decedat în timpul transferului.

Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația la fața locului.

Numărul morţilor a urcat la 10. Alte 7 persoane sunt în stare critică.

Încă o persoană a murit în incendiul de la ATI.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit opt persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă un pacient aflat în salonul care a luat foc a murit.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri și va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.
Alți pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani. Aceștia nu au suferit arsuri.

UPDATE Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în incendiul de la ATI au murit șapte oameni, iar alți doi, între care un medic și un pacient sunt în stare critică.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.

Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul.

UPDATE Potrivit ISU sunt 7 persoane decedate. Este vorba despre pacienţi infectaţi cu coronavirus care erau intubaţi.

„Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa.

Autoritățile sunt în alertă, sâmbătă seara, din cauza unui incendiu izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Primele informații sunt că 8 persoane sunt internate, în prezent, la ATI.

„Incendiul este în procedură de evaluare și lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamț (…) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Neamț, George Neamț.

La locul incendiului s-au deplasat 23 de subofițeri cu mai multe autoutilitare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/capcana-de-foc-la-ati-s-a-declanat-planul-rosu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu