11.18.2020

Decăderea României şi intelectualii cu „gândirea confiscată”

 


DECĂDEREA ROMÂNIEI ȘI INTELECTUALII CU “GÂNDIREA CONFISCATĂ”. GENERAȚIA VALENTIN NAUMESCU, BOGDAN AURESCU & COMPANY.

Ca să nu judec ce nu știu bine, vă aduc spre analiză cazul unor intelectuali din generația mea, ce-au trăit și-au urmat școlile într-un fel similar cu mine, apoi au evoluat profesional și și-au completat studiile externe în medii care mi-au fost și mie accesibile.

Valentin Naumescu este un specialist în relații internaționale, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, posesor a 3 diplome de licență (medicină, istorie-filozofie, studii europene), a unui doctorat tot la UBB, plus absolvent al unor cursuri de specialitate prestigioase prin Belgia, Anglia, Finlanda, Olanda, Germania, ș.a., autor al unor cărți valoroase dintre care am și citit câteva. Are și experiență administrativă în statul român, începută prin 2005 cu calitatea de secretar de stat al MAE în Guvernul Tăriceanu. Pe scurt, este un român din Vâlcea de 50 de ani, cu pregătire de excepție, “CUM E MUTU MAI VOINIC”, ca să-l descriu cu această expresie neaoșă în conotație ardelenească pozitivă.

Se califică în mod clar ca fiind unul dintre vârfurile generației noastre, la fel ca și Bogdan Aurescu, ministrul de externe cu un CV similar lui Naumescu, alăturarea celor doi datorându-se relației veche de prietenie pe care o au împreună. În căutarea nebună post 89 pentru identificarea de reprezentanți competenți politico-administrativi, cei doi , dar și alte câteva zeci cu competențe similare, au fost și găsiți și integrați în sistemul de management al statului român. Spre deosebire de alții, ei nu se pot plânge că nu li s-ar fi dat șansa să isprăvească ceva semnificativ în beneficiul României. Desigur c-au avut și realizări, însă e limpede că nu le-au integrat unui plan de coagulare a competențelor, n-au construit o masă critică a “intelighenției” din administrație, ce să poată deveni folositoare unei reforme spre progres, necesară ca apa pentru noi.

De la ce am pornit analiza de azi? De la un interviu al lui Naumescu acordat alaltăieri la ziare.com, mai slab decât altele, dar unde face cel puțin 3 afirmații care justifică eticheta de GÂNDIRE CONFISCATĂ, pe care i-am aplicat-o. Cum ar fi:

1. Deși știe că e taman pe dos, Naumescu ne explică cum că solidaritatea economică și politică în cadrul UE a crescut în pandemie, folosind ca argument pentru asta felul în care vaccinul anti CORONAVIRUS se va împărți din 2021 între țările Uniunii… Nimic de comentat în plus la așa o enormitate emisă, ce-arată oricum un conformism cu iz puternic de slugărnicie, despre care Naumescu știe că e aducător de recompense personale.

2. Întrebat despre posibilitatea unui război planetar instalat prin pandemie, profesorul de la Cluj ne zice că lumea e de fapt în război cu … pandemia, știind în mod clar că susține o aberație, dar nevrând să deranjeze pe nimeni cu vreun panseu simplu și corect.

3. Naumescu ne explică apoi că CINE GÂNDEȘTE ÎN MOD “OUT OF THE BOX”, ESTE CONSPIRAȚIONIST. Și aici vă ofer citatul, care descrie bine nu doar suficiența unei categorii bine furajată profesional, dar și un excepționalism vecin cu frustrarea ce caracterizează emisia publică a “categoriei Naumescu”:

“(…) neincrederea si contestarea cunoasterii stiintifice si expertizei profesionale, negarea adevarurilor si realitatilor masurabile provine din anxitetati profunde ale fiintei umane si din incapacitatea unor semeni de-ai nostri, insuficient educati, de a accepta lucruri pe care ei personal nu le inteleg. E mai usor sa crezi astfel, intr-o criza extraordinara, intr-un moment greu al vietii, sa dai crezare unei teorii conspirationiste facile si spectaculoase, eventual sa identifici dusmani iluzorii care iti vor raul, decat sa creditezi un adevar stiintific care nu iti aduce nicio alinare de moment si nu are nimic subversiv. Conspiratia te face sa te simti cumva special si important, iti da o „explicatie” facila pentru ceea ce mintea ta insuficient instruita nu poate intelege si accepta, in schimb adevarul stiintific te poate face, din pacate, sa te simti mic si neputincios. Nu poti protesta impotriva unui adevar stiintific, dar impotriva unui dusman real sau inchipuit, da.”

Devine limpede că pentru specialiștii de această factură nu sunt importante pentru judecarea lucrurilor nici dovezile conform cărora virusul a fost creat artificial și răspândit planetar conform unui plan cinic și profund anti-umanitar, dar nici, într-alt plan, decimarea democrației Americane prin fraudele flagrante în sistemul de votare, cu sutele de mii de morți ce-au votat și complicitatea dărâmătoare a mass-mediei mogulizate ce și-a părăsit misiunea civică, cu consecințe gravissime asupra traiului normal în lume de-acum înainte.

N-o mai lungesc azi, am vrut să vă sugerez de fapt să nu mai căutați cauzele principale ale decăderii românești la nivelul asistaților sociali sau a masei majoritare de analfabeți funcționali pe care i-a produs pseudo-democrația noastră, manevrați toți, cu dexteritate de “infractori calificați”, de către baronetul politic roșu-galben-albastru, sau verde.

Cauza principală sunt chiar cei din categoria GÂNDIRE CONFISCATĂ, DECI PERICULOASĂ, care POT, ȘTIU, DAR NU VOR SĂ ACȚIONEZE POZITIV ȘI CONSTRUCTIV. Despre motivațiile lor, vă invit pe voi să raționați!

sursa:https://www.cotidianul.ro/decaderea-romaniei-si-intelectualii-cu-gandirea-confiscata/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu