11.18.2020

Meciul Trump – Biden - INTERESANT DE URMĂRIT

 


- mic tratat antimanipulare -

Corespondență din New York de la Grigore L. Culian

Aud tot felul de bazaconii despre războiul pentru Biroul Oval de la Casa Albă. Ba că Joe Biden e deja noul Președinte al Statelor Unite, ba că Donald Trump ar fi renunțat la luptă, ba una, ba alta. Numai că Adevărul e unul singur: America are un singur președinte în funcție în persoana lui Donald Trump, până când rezultatul alegerilor din 3 noiembrie 2020 va fi validat de către Colegiul de electori. Asta se va întâmpla pe 14 decembrie 2020, după care cele două Camere ale Congresului SUA, Senatul și Camera Reprezentanților, se vor reuni în ședință comună și vor anunța oficial rezultatul deciziei Colegiului, iar pe 20 ianuarie 2021 noul sau vechiul președinte-ales va depune jurământul. Orice alt scenariu ține doar de domeniul scandalului, cu excepția cazului în care Trump recunoaște oficial victoria lui Biden, își felicită (sau nu) adversarul și se trece transferul de putere cu ajutorul echipelor de tranziție.

Observ că tot mai mulți răspândaci – plătiți sau nu – lansează pe piață tot felul de aberații menite să creeze confuzie, interpretând și manipulând lipsa informaților corecte apărute în mass-media sau social-media total aservite intereselor politice. Se întâmplă în România sau aiurea, mai ales în America, unde laboratoarele minciunii – instalate în sediile ziarelor, televiziunilor sau pe Internet – duc un război incorect și inegal cu un președinte atacat din toate părțile încă de la începutul mandatului câștigat în 2016. Mai întâi i-au decimat echipa de tranziție, fabricându-i un dosar generalului Flynn cu ajutorul șefilor FBI și CIA de la acea vreme. A urmat făcătura numită „RusiaGate” și alte falsuri demontate în Comisia juridică a Senatului SUA, toate culminând cu procedura de „impeachment”, declanșată de către democrați și eșuată lamentabil. De fapt, „proiectul de țară” al neosocialiștilor a fost eliminarea președintelui cu ajutorul unor probe fabricate de o echipă de indivizi corupți din Sistem!

Înainte de a reveni la disputa Trump – Biden, trebuie să mai spun că nu aș angaja asemenea pseudo – jurnaliști nici ca portari la bloc. Ba mai mult: i-aș pune să plătească pentru manipularea oamenilor simpli prin răspândirea de informații false contra cost – adică un fel de șpagă cu efecte sociale!

În final, să lămurim lucrurile prin câteva întrebări și răspunsuri:

S-a încheiat numărătoarea ? Răspuns: NU. |n câteva state se numără sau se renumără voturi, în urma proceselor inițiate de avocații lui Donald Trump și a ordinelor judecătorești aferente acestor acțiuni. Cum cifrele sunt foarte apropiate, situația se poate răsturna în orice moment, mai ales că multe voturi ar putea fi anulate în urma fraudelor dovedite în instanțe. Așadar, Joe Biden NU ESTE |NVING<TOR decât în predicțiile din mass-media antiTrump!

Are președintele în funcție dreptul să nu recunoască rezultatele unui scrutin pe care îl consideră fraudat? Răspuns: DA. Amendamentele 12 și 14 din Constituția SUA îi protejează acest drept, iar istoria alegerilor prezidențiale americane consemnează situațiile din 1800 și 1824, când Președintele SUA a fost ales de către Congres, după ce au fost epuizate celelalte proceduri legale! (Colegiului Electorilor și Curtea Supremă a SUA nu au putut da un învingător). De aceea Donald Trump NU a anunțat oficial că Biden este președintele-ales și nici nu cred că va ceda înainte de verdictul Colegiului electorilor, atacând în instanțele judecătorești o victorie pe care o consideră obținută în urma unui posibil furt! Dacă îmi aduc bine aminte, democrații Al Gore și Hillary Clinton au urmat aceeași strategie la prezidențialele americane din 2000 și – respectiv – 2016. Nu văd de ce un luptător ca Donald Trump nu și-ar apăra eforturile depuse în primii 4 ani de mandat și ar recunoaște un fals, renunțând la încă un mandat câștigat la urne, dar deturnat rușinos de către urmașii lui Obama.

Nu în ultimul rând trebuie să spun câteva cuvinte despre rolul Comisiei de electori în alegerile prezidențiale americane. Prea puțini știu că părinții Constituției SUA s-au gândit bine înainte să dea puteri depline acestui organism de supraveghere și control a modului în care se desfășoară scrutinul electoral în urma căruia se decide locatarul de la Casa Albă și ocupantul fotoliului din Biroul Oval. Prin urmare, decizia Colegiului elector este decisivă, nu ține cont numai de votul popular și elimină posibilitatea manipulării cetățenilor în scopul de a vota în favoarea unui candidat sau altul. Voi da un exemplu simplu: dacă un stat e controlat economic de o persoană potentă financiar, există și posibilitatea ca aceasta să influențeze – sau chiar să cumpere – votul acelui stat, fapt care îl defavorizează pe celălalt finalist. Aici intervine rolul electorilor din statul respectiv, care protejează drepturile candidaților în mod egal și veghează la aplicarea corectă a legii electorale. Tocmai în asta constă esența și farmecul alegerilor prezidențiale americane, unde cei doi candidați ajunși în finală au drepturi egale. Să fie clar pentru toată lumea: dacă Donald Trump va fi preferat de electori în urma renumărării voturilor și a probării în instanță a fraudelor comise pe 3 noiembrie 2020, va rămâne încă 4 ani la Casa Albă! Prin urmare, “aveți puțintică răbdare” până pe 14 decembrie 2020! {nu mai plecați urechile la diversiuni și/sau manipulări – adică la vorbe goale!

P.S. Constat că „partenerul strategic” de la Cotroceni s-a cam grăbit cu felicitările (fără masă și dans – sic!) transmise învingătorului încă nevalidat Joe Biden. Mă tem că își va mușca limba pe 14 decembrie 2020 și va cere înapoi șapca primită cadou de la Donald Trump. Dacă o va mai găsi în lada de gunoi!

New York, 17 noiembrie 2020

sursa:https://www.cotidianul.ro/meciul-trump-biden-luat-babeste-corespondenta-din-new-york/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu