11.11.2020

Iohannis vinde pielea ursului din pădure

 


Vaccinul nu există, nimeni nu știe când va apărea, dar Klaus Iohannis îl vinde deja românilor, acuză Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se la declarațiile președintelui României despre vaccinarea împotriva coronavirusului.

„Dl Iohannis greșește! Există alternativă la închiderea țării! Există alternativă la vaccinul care nu există! Această soluție este testarea masivă și constantă a populației! Cei infectați se izolează și cei sănătoși merg mai departe! Doar așa putem ține țara deschisă și nu vom aglomera spitalele!
Adevărul este că dl Iohannis continuă să ne vândă iluzii în speranța că vom uita de măsurile absurde pe care le-au luat. A terminat cu fondurile europene pentru că a văzut că nu am sărit la fenta aceea!
Acum are o altă temă: vaccinarea anti covid-19! Vaccinul nu există, nimeni nu știe când va apărea, dar dl Iohannis îl vinde deja românilor! Mobilizează oameni, ține ședințe inutile în saloanele de la Cotroceni și mai ales iese în conferințe de presă la ore de maximă audiență ca să spună…nimic!
Dle Iohannis, până la vaccin ce ne spuneți despre școlile închise, despre piețele închise, despre teatre, despre biserici, despre restaurante, despre oamenii care au rămas pe drumuri? Sau despre spitalele pe care le țineți închise pentru bolnavii cronici? Ne interesează și vaccinul care poate apare la anul, dar ne doare mai mult ziua de azi și cea de mâine!”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
Klaus Iohannis a reluat din nou marți, în conferința de la Cotroceni, tema vaccinării anti-Covid, deși nimeni nu știe când un astfel de vaccin va fi validat sută la sută.

„Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realiști și să înțelegem că mai sunt încă de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri.

Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID și sunt stabilite obiectivele și activitățile pentru implementarea acestora.

Am discutat astăzi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccinuri și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens. Precizez din nou că de vaccin va beneficia inițial personalul, tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală.

Este esențial să avem o bună comunicare a tuturor măsurilor atât către personalul medical, cât și către cetățeni.

De aceea, cred că o campanie de vaccinare anti-COVID bine organizată, planificată și comunicată eficient ne va da șansa de a ne reîntoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții!”, a spus președintele în conferința de la Palatul Cotroceni.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-vinde-pielea-ursului-din-padure/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu