11.08.2020

Le-a intrat morcovul în piețe

 


Guvernul Orban a închis piețele acoperite, stârnind revolta, iar când lucrurile s-au încins a trecut la improvizat soluții.  Prefecții din județe vor organiza duminică ședințe cu primarii care au în administrare piețe agroalimentare, pentru evaluări, pentru măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni și organizarea de piețe volante, conform unei recomandări a Guvernului pentru prefecturi.

Documentul solicită primarilor de orașe, municipii sau comune care au organizate piețe agroalimentare sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni.

Astfel, piețele care au pereți rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

Acolo unde piețele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în spațiile respective.

Unde nu există nici această posibilitate primăriile vor trebui să organizeze piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/le-a-intrat-morcovul-in-piete-pe-unde-il-scot-guvernantii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu