11.17.2020

„Medicii au fost și sunt în continuare forțați să aleagă între viața pacienților și respectarea hotărârilor aberante venite de la Guvern.

 


Social-democrații cer demisia urgentă a lui Ludovic Orban Orban și Nelu Tătaru după incendiul de la Piatra Neamț.

„Partidul Social Democrat solicită demisia imediată din partea prim-ministrului Ludovic Orban și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pentru eșecul catastrofal în gestionarea pandemiei SARS-CoV-2. Tragedia de la Spitalul Județean Neamț este rezultatul deciziilor aberante emise de reprezentanții Guvernului, care în ultimele luni au fost mult mai preocupați de campaniile electorale și de alegeri, decât de combaterea pandemiei”, transmite PSD.

Social-democrații susțin că spitalele din întreaga țară au fost puse în „situații imposibile” ca urmare a creșterii accelerate a cazurilor severe de COVID-19, iar DSP-urile au fost incapabile să țină pasul cu avizarea reamenajărilor urgente la care erau nevoiți să recurgă medicii pentru a-i putea trata pe toți pacienții.

„Medicii au fost și sunt în continuare nevoiți să aleagă între viața pacienților și respectarea hotărârilor aberante venite de la Guvern. Este absolut revoltător ca cei care au creat acest haos să încerce acum să pună toată vina în seama salvatorilor de vieți din prima linie. Este absolut jignitor, ca cei care au provocat această catastrofă sanitară să vină să-i acuze pe cei care, prin sacrificiu personal, au dus greul în această pandemie! Reamintim opiniei publice faptul că, în lunile premergătoare tragediei de la Piatra Neamț, ministrul Tătaru a umplut sistemul de sănătate și inspectoratele pentru situații de urgență cu politruci, chelneri și rubedenii. Chiar la Spitalul Județean de la Piatra Neamț, Guvernul condus de Ludovic Orban a încercat să impună la conducerea unității medicale un patron de pompe funebre. (…) Tragedia de la Piatra Neamț ar fi putut fi evitată dacă miniștrii Guvernului Orban nu ar fi blocat funcționarea noului Spital de la Lețcani unde în seara tragediei erau disponibile peste 100 de paturi ATI”, adaugă social-democrații.

Gabriela Firea, vicepreședinte PSD spune că „cel mai important lucru pe are îl așteaptă toată lumea azi de la Klaus Iohannis, după evaluarea măsurilor de combaterea a pandemiei, este sa ceara demisia lui Orban si a lui Tataru! Daca nu va cere demisiile celor doi, va deveni părtas la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său ! Iohannis trebuie să aleagă astăzi între Guvernul Său și siguranța cetățenilor în fața pandemiei”.

El apreciază că tragedia de la Spitalul Piatra Neamț este „rezultatul eșecului Guvernului Orban” în gestionarea pandemiei.

„Este doar primul spital care a cedat sub presiunea creșterii numărului de pacienți COVID în stare severă, din cauza deciziilor aberante ale acestui Guvernului mai preocupat de alegeri, decât de pandemie. Astfel de tragedii trebuie evitate chiar cu prețul schimbării acestui guvern incompetent! Primii care trebuie să răspundă sunt cei care, prin deciziile lor incompetente au provocat această catastrofă sanitară! După an de guvernare, după ce au avut toate pârghiile legale, toate stările, de urgentă sau de alertă, când și-au pus mii de politruci în funcții de conducerea în Sănătate, este de-a dreptul revoltător ca Guvernul Orban să se spele pe mâni dând vina pe medici și asistente sau pe autoritățile locale care au dus greul pandemiei. Singura variantă corectă pentru Iohannis este de a aplica aceeași măsură ca și în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului. Orice altă variantă ar arăta că, și atunci, și acum, Iohannis joacă politic aceste tragedii”, a conchis Firea pe Facebook.

În tabăra cealaltă, conducerea filialei PNL Neamţ i-a cerut, marţi, demisia lui Ionel Arsene din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, ca urmare a incendiului de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă în care 10 bolnavi COVID-19 au decedat.

„Domnule Arsene, aţi călcat, literalmente, pe cadavre. Pentru funcţii, pentru bani, pentru puterea de a înrobi acest judeţ. Aşadar, vă cerem public să demiteţi astăzi preşedintele Consiliului de Administraţie a spitalului, directorul economic şi directorul de resurse umane. Vă cerem public să puneţi la dispoziţia presei documentaţia pentru toate achiziţiile făcute de SJU Neamţ şi Consiliul Judeţean pentru spital, din 2017 şi până în prezent. Şi vă cerem public, domnule Arsene, să vă prezentaţi demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Pentru că incompetenţa, corupţia, setea de putere şi de bani, lipsa de principii şi de responsabilitate pentru cei care vă plătesc să vă faceţi treaba, toate acestea au ucis 10 oameni în spitalul din Piatra-Neamţ. Domnule Arsene, dumneavoastră nu mai reprezentaţi pe nimeni în acest judeţ. Reprezentaţi doar dovada vie că, acolo unde domnesc încă soldaţii şi baronii lui Dragnea, românii nu sunt în siguranţă. Şi dacă nu mor de foame, mor în spitale. Reprezentaţi doar o pată în istoria recentă a judeţului Neamţ şi o palmă pe obrazul celor care v-au crezut, vreo clipă, minciunile. Reprezentaţi trecutul sumbru, domnule Arsene, şi trebuie să plecaţi astăzi din fruntea acestui judeţ de care v-aţi bătut joc cu preţul a 10 vieţi omeneşti”, se arată într-un comunicat al PNL Neamţ.

Liberalii au precizat că nu vor participa la consultările solicitate de Arsene pentru desemnarea noului manager al SJU Piatra-Neamţ.

„Să-l girăm pe Arsene cu prezenţa noastră astăzi ar însemna să ne facem parte a unui viitor macabru în care astfel de tragedii se pot întâmpla oricând. Ar însemna să le întoarcem spatele tuturor nemţenilor care ştiu situaţia spitalului şi cine l-a transformat într-un cimitir pentru oamenii bolnavi. Ar însemna să ne aşezăm la masă cu vinovatul moral pentru moartea a 10 oameni. Nu, nu vom face asta”, au menţionat reprezentanţii PNL Neamţ.

Liberalii au precizat că SJU Piatra Neamţ are nevoie de un management profesionist, iar acest lucru se va întâmpla prin deciziile Ministerului Sănătăţii, în subordinea căruia va trece spitalul, se susţine în comunicat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/fiecare-cere-demisia-celuilalt/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu