11.17.2020

Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate din Secția ATI

 


Procurorii Parchetului General au dispus realizarea unor expertize asupra aparaturii medicale ridicate din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pentru a verifica ipoteza izbucnirii incendiului din cauza funcționării defectuoase a aparatelor.

Parchetul General a anunțat marți că au fost dispuse expertize asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a aparatelor. Obiectele ridicate au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

Parchetul a mai transmis că în cursul acestei zile a continuat activitatea de identificare a victimelor și au fost făcute noi audieri.

Zece pacienți bolnavi de Covid-19 au murit sâmbătă seara în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, iar alte șapte persoane, printre care și medicul de gardă, au fost rănite. Cei șase pacienți afectați au fost duși sâmbătă noapte la Spitalul modular din Lețcani, în timp ce medicul care a suferit arsuri grave în timp ce încerca să-și salveze pacienții a fost transferat la un spital din Belgia.


Parchetul General face cercetări într-un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Duminică, Parchetul General a anunţat că procurorii au început audierile în acest dosar şi că a fost stabilit locul din salon de unde s-a declanşat incendiul, iar luni procurorii au transmis că au încheiat cercetarea la fața locului. Tot luni, Parchetul a anunțat că cinci dintre cei 10 pacienți care au murit în incendiul ce a mistuit Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț nu au putut fi identificați, iar procurorii au dispus expertize ADN.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24425024-incendiul-spitalul-din-piatra-neamt-procurorii-dispus-expertize-asupra-aparaturii-medicale-ridicate-din-sectia-ati.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu