11.28.2020

Neo și promarxiștii, precum și ateii îngîmfați atacă Parlamentul

 


De 30 de ani, compatrioții noștri își exersează spiritul critic asupra Parlamentului și asupra parlamentarilor. Tot românul patriot se grăbește să dea vina pe Parlament și pe parlamentari, deși, contractele bănoase sunt la Guvern și la agenții. Nu întîmplător, minerii au năvălit în Parlament, și, tot nu întîmplător, o minte luminată a țării noastre, poetul Ioan Alexandru, a pus o cruce care să apere instituția.
Nemernicii, neo și promarxiștii, precum și ateii îngîmfați trec în iureș și peste cruce, și peste parlamentarism, ignorînd sau nepricepînd că aceasta este inima mecanismului democratic dintr-o țară. N-o să uit niciodată mintea de marinar afumat a lui Traian Băsescu, cel care s-a fotografiat cu o mătură și s-a etalat pe stâlpii de iluminat cu mătura în brațe, el arătîndu-se populației ca fiind măturătorul șef al parlamentarilor. Odios mesaj fără cap! Ceva i-a ieșit, mahalagiului marin. A măturat credibilitatea Parlamentului României, ducînd-o în derizoriu.
Și presa, cu toată oastea ei pestriță și din ce în ce mai neinstruită, s-a suit cu picioarele pe Parlament. Pentru omul prost, acuzele la adresa Parlamentului sunt un loc comun. Țara și populația o duc greu din cauza parlamentarilor. Nu a Guvernului, nu a vicierii mecanismului democratic de serviciile secrete. Parlamentarii fură, strică, distrug, legiferează prost etc. Miniștrii sau generialii, nici vorbă. Ei sunt crema patriei! Poporul păcălit nu are nici o vină că a căzut în mrejele hahalerelor și a sforarilor! Spiritul său civic este impecabil și curat ca lacrima, deși nu i-a supus niciodată pe candidați la un examen sever. Nu i-a întrebat niciodată pe candidați și nici pe politicieni ce isprăvi au făcut în viață lor și care sunt performanțele lor profesionale! Alegătorii n-au nici o vină pentru că sunt alegători. Votează și cer! Și au dreptul să primească. Și se spală pe mîini de orice răspundere. Cetățenii români se derobează de orice răspundere față de parlamentari și le cer acestora performanțe, deși, nici ei nu le prea au.
Campania românească împotriva Parlamentului și a parlamentarilor este semnul mediocrității celor care o desfășoară. Din păcate, și a societății, în ansamblul ei. Mai nou, parlamentarii sunt ținta unei campanii de tip proletar, mai ceva ca pe vremea sovietelor. Să dea legi bune, care să producă bani și pentru cei mai slabi de muncă, să trăiască și ei la fel de prost ca și cei care îi votează și să nu beneficieze de un aparat funcționăresc prea mare. Ba, mai recent, sunt ținta campaniei USR-PLUS de desființare a pensiilor speciale. Să vină în Parlament numai deștepți și competenți, lăsînd treburile (dacă au) și să își suspende profesia și funcția și să tragă din greu pe nimic. Și pentru onoare! Cu leafă modestă și cu zero pensie. Să n-aibă spital și să doarmă pe la neamuri, dar să facă legi bune și să se care acasă cu buza umflată, banii urmînd să se verse în buzunarele membrilor Guvernului și ale clientelei. Așa judecată scărpinată și nemernică nu am mai văzut de la Stalin!
Inițiativa USR-PLUS de anulare a pensiilor speciale pentru parlamentari este o idioțenie. Din păcate, în loc să o contreze și să le tragă două propoziții peste bot, și Marcel Ciolacu a luat în brațe ideea aceasta tîmpită. Nici el nu pricepe că nu putem avea Parlament adevărat și puternic dacă parlamentarii sunt săraci, terfeliți de toți proștii și ticăloșii. Golănia de tip extremist a celor de la USR-PLUS este doar un truc propagandistic de anii 50, așa cum este și „Romania fără hoție”, ei fiind între hoții acoperiți de hîrtii, de vorbe și de strigătele în gura mare. Cît de mult or iubi sărăcia indivizi ca Dan Barna, Vlad Voiculescu, Clotilde Armand, Cristian Ghinea sau Dragoș Pâslaru etc, oameni care au făcut sume uriașe pe seama sau la marginea politicii, deși au fost de la bun început și încă mai sunt niște politicieni de mîna a treia?
Nici în cele mai subdezvoltate țări nu încape o asemenea minimalizare a instituției și a condiției de parlamentar cum se încearcă, acum, în țara noastră. Campania ne arată cît de înguști la minte sunt cei din noua generație, cît de ticăloși sunt creatorii de strategii și cît de departe sunt gata să meargă cu judecățile false pentru a strînge cît mai multe voturi. Căci de convertirea alegerii sau a numirii pe funcții în bani nu are rost să mai vorbim. Au făcut-o la greu și pînă acum și o vor face și mai grosolan, de îndată ce vor ajunge la putere.
Prostirea celor de la USR-Plus este voluntară și pe cont propriu! Ridiculizarea Parlamentului și a condiției parlamentarilor este cauză sigură a decăderii României

sursa:https://www.cotidianul.ro/cretinii-ataca-parlamentul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu