11.02.2020

Plângere penală împotriva lui Orban

 


Premierul Ludovic Orban s-ar putea trezi cu o plângere penală pentru abuz în serviciu și nu numai. Gabriela Firea îl acuză pe Orban de corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi pentru că nu a alocat bani Capitalei.

„Premierul a anunțat, în dispreț total față de cetățeni, că recunoaște că a subfinanțat Primăria București doar pentru a câștiga politic candidatul dreptei unite. Ceea ce a recunoscut premierul are conotație juridică. Sunt mai multe încălcări ale legislației. Îl transformă pe Ludovic Orban direct în inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim-ministru al României să lipsească de resurse cetățenii unui oraș doar pentru a avea avantaje politice. Ne dorim ca instituțiile statului să reacționeze și să sancționeze faptele încă prim-ministrului Orban”, spune Gabriela Firea, care mai afirmă că se gîndește serios să depună plîngere.

Reacția Gabrielei Firea vine după ce, într-o discuție dintre Ludovic Orban și Nicușor Dan, surprinsă de jurnaliștii de la recorder.ro, premierul ar fi afirmat:

„Le-am spus că acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire, nu să caut soluții să se ducă banii la ELCEN”.

Adică, mai pe scurt, Orban recunoaște deschis sabotajul împotriva fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/orban-risca-o-plangere-penala-dupa-ce-s-a-scapat-ca-a-sabotat-o-pe-firea/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu