11.20.2020

Surpriză în sondaje, înainte de alegeri

 


Surpriză uriașă în sondaje, înainte de alegeri. Care sunt scorurile partidelor la jumătatea campaniei electorale? Răspunsul vine de la Cozmin Gușă. „Agentul COVID-19 urcă PSD la 33% și scade PNL LA 29%“. Este afirmația analistului politic Cozmin Gușă. Social-democratul afirmă că a primit datele din sondajele interne de la două partide, iar surpriza este uriașă. În afară de procentele menționate, trendul este unul de creștere pentru social-democrați, în timp ce liberalii sunt în cădere liberă.„Ieri m-am interesat despre scorurile partidelor la jumătatea campaniei, și-am primit rezultatele sondajelor interne de la 2 partide, unul mare și unul mai mic, generate de cercetările a 2 institute diferite. Cifrele nu diferă mult, dar pentru analizarea trendurilor am realizat o medie aritmetică a scorurilor, care arată cam așa:

PSD 33%, PNL 29%, USR-PLUS 14%, PMP 6%, UDMR 6%, PRO ROMÂNIA 4%, PER 2,5%, AUR 2%, PPUSL 1,5%, ALȚII 2% ; prezența la vot estimată este azi de 34%, ce-ar putea fluctua până pe 6 decembrie funcție de evenimentele ce s-ar putea genera în următoarele 2 săptămâni.

Ce este clar e că PSD crește și PNL scade, iar acest lucru se-ntâmplă pe fondul responsabilizării liberalilor pentru proasta administrare a treburilor guvernamentale din criza COVID, iar pesediștii profită de pe urma polarizării dezbaterii din mass-media ce apare azi ca o luptă-n doi, între PNL și PSD. Această luptă “bine aranjată” dezavantajează în primul rând USR-PLUS, ce a căpătat imaginea unui outsider cam nevolnic, ba chiar și necinstit, fraudele dovedite din sectorul 1 sau minciuna primarului din Brașov legată de diplomele false, fiind genul de evenimente ce curmă entuziasmul electoratului lor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/surpriza-uriasa-in-sondaje-inainte-de-alegeri/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu