12.19.2020

Ceaușescu, nu fi trist: treaba merge înainte, prin partidul iohannist

 


Rahat by PNL : primarul Chirica premiază un lingău al lui Ceaușescu și un infractor condamnat la pușcărie, scrie 7iasi.ro.
Da, există încă destulă prostime votantă, simplă sau cu pretenții întrelectuale, care crede că primarul liberal al Iașului, Mihai Chirica, e altceva decît un pesedist vopsit, mînjit, coclit, bîlhlit, nesimțit, ultra-mediocru și dus la vale cu sorcova tărcată.
Pentru această turmă de oi mioritice si sinucigașe, piticul primărez & pesedisto-liberal a oferit o nouă dovadă ( nr 27.354 ) din lunga serie care demonstrează, pentru cei care gîndesc cu mintea lor, ce arătanie mutantă s-a înfipt în scaunul lui Vasile Pogor.
Adică : cel care a declarat Iașul ” Dubaiul Estului ” n-a găsit alți ieșeni mai buni de premiat decît un grețos lingău în versuri al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu și un manglitor penal de bani, condamnat la pușcărie în anii ’90 : Emilian Marcu și Daniel Corbu.
Iată doar o ” monstră ” din mătreața & măgăreața operă pornetică a premiatului chiricist Emilian Marcu ( https://romania.europalibera.org/a/buletin-de-stiri-26-ianuarie-1989/29729267.html ) :
„ Își începe țara anu-n sărbătoare,
Vremea înțeleaptă nouă ni l-a dat!
E voința noastră, gând de înălțare,
Gând de ctitorire – viitor curat.
Astăzi Ceaușescu ne e crezul viu,
El – Eroul țării. El – al țării fiu. ”
Premiatul lui Chirica publica această fierbinte limbă lirico-dorsală de ziua dictatorului Ceaușescu, 26 ianuarie 1989. Adică doar cu puțin timp înainte ca niște romîni să moară, în decembrie, pentru ca reziduuri precum.Chirica să poată premia lingăi ai dictatorului comunist. Sau, parafrazînd un distih cu legionari din vremea Anei Pauker, adaptat pentru Iașul de azi : Ceaușescu, nu fi trist :  / Treaba merge înainte, prin partidul iohanist.
Despre celălalt mînjit de pe lista premianților chiriciști nu se știe că l-ar fi pupat dorsal pe Nicolae Ceaușescu, ci doar că ar fi manglit niște parale, fiind condamnat la pușcarie și grațiat apoi de președintele Emil Constantinescu ( http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/17948 )  :
” DECRET nr. 128 din 20 aprilie 1999 privind acordarea unor gratieri individuale
Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 169 din 22 aprilie 1999
În temeiul art. 94 lit. d) şi al art. 99 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României decretează:
Articolul 1
Se gratiaza pedeapsa aplicată următorilor condamnaţi :
– Cernota Bernat
– Costache Mircea
– Tanasa Ion ( pseudonimul literar Daniel Corbu ) „
Sau poate ori fi și astea știri false, feikniiuzuri inventante de propaganda rusească, cum zgheară adesea primărachele liberal Chirica, cînd e prins cu izmenele în vine și nu mai are ce zice …? Ia zi, pitice primărez, cum e, s-au infiltrat agenții ruși ai lui Putin și la ” Europa Liberă „, și la site-ul romînesc care publică legi, decrete și alte acte oficiale ? Aaa …?
Înainte de a deschide geamul, ca să iasă duhoarea ceaușisto-pîrnăisto-chiricisto-liberală, o singură întrebare : oare cum se simt niște oameni onorabili precum Raluca Știrbăț sau Teodor Corban, de exemplu, fiind colegi de podium cu un lingău ceaușist si un infractor pîrnăist ?
Doamnă Știrbăț, domnule Corban, aveți cuvîntul ! Măcar din respect pentru onoarea dumneavoastră. Fiindcă restul ” elitei ” întrelectuale ieșene, ca mai mereu, o să tacă iar. Ca suinul civic în popușoii culturali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu