12.19.2020

Fumul împuțit al compromisului

 


Era logic să ajungă la o formulă. Doar nu era să rămînă neclintiți, pînă la declanșarea anticipatelor! La urma urmelor, mai bine fiecare cu cîte ceva decît cu nimic. Florin Vasile Cîțu – propunere de premier. Caricatură cu noroc! Este primul semn că fostul premier a eșuat în încercarea sa de a reveni pe post.

Este al doilea semn că un nul albastru, cu note de corigent și de mila profesorilor absolvent poate fi premier. Este un pic mai rău decît în cazul președintelui. Un suplinitor mediocru, abia trecut la definitivatul de profesor de fizică președinte în Dealul Cotrocenilor cu un chinuit de școală și de calcule în Piața Victoriei. Adică ”șeful statului”, cum zic proștii fără simțul limbajului democratic, este gata să-și ia premierul pe potrivă. Și la note, și la IQ! Probabil că vom avea și la guvern un chinuit de cuvinte ca și Președinția României.

Dan Barna- un înalt la propriu și un pitic la figurat va fi vice-priministru. Om de valoare, nu glumă! Profesionist, conștiință de înalt nivel și mare artist în fonduri europene pentru oameni cu dizabilități. Dă primul examen ca artist în cheltuirea banilor publici pentru ceilalți. Ca un difuzor puternic de vorbe goale agățat într-un vîrf de par, Dan Barna ar putea purta orice fel de marcă politică.

Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților!? El reprezintă slăbiciunea, oboseala și disprețul lui Klaus Iohannis. O ”Românie normală” făcută cu oricine, un altfel de politică încropită cu aceiași. Bietul și vlăguitul de Ludovic Orban! Personalitate cocoșată de imaginarul său prestigiu, profesionist în legislație, în viața parlamentară, în proiecte publice de anvergură, organizator și, mai ales, crainic de evenimente, insclusiv de petreceri. Să nu mai vorbim de dansatorul Ludovic Orban! Și pe sîrmă și pe bulan! Cum ziceam, o voce fără un cap, în fruntea celei mai importante Camere a Parlamentului României! Progresăm la vale! Vom avea la Cameră un impostor cu voce, un sforar politic fără nici o performanță profesională, un dansator pe sîrmă, numai bun de pus într-un insectar pentru meritul de a-l fi pocnit mereu peste bot pe Rareș Bogdan. E ceva!

Cum să uităm de Dacian Cioloș, omul politic al soției, al Parlamentului European, al unchiului, al băieților veseli?
Misa își umflă pieptul cu mîndire patriotică!
Extraordinară schimbare de macaz în viața politică a României. Avem o schiță bîlbîită, pe alocuri tîmpă, de guvernare în spirit european, generată de mintea mecanică, dar fără idei a președintelui Klaus Iohannis!
Deocamdată adie ceva din fumul împuțit al compromisului.
Să vedem dacă rămîne așa!

sursa:https://www.cotidianul.ro/fumul-imputit-al-compromisului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu