12.05.2020

Cum pot câștiga românii alegerile din 6 decembrie

 

Deși cred cu tărie că vor fi alegeri anticipate în 2021, în teorie, duminica asta este ultima ocazie de a vota și a face să conteze votul tău, până în 2024. Sunt 4 ani cât un secol – lumea noastră s-ar putea transforma fundamental până atunci, până într-atât încât să nu mai fie nevoie să votezi vreodată, fie pentru că nu mai ai rating social pozitiv, fie pentru că nu va mai fi nevoie, de vreme ce se va fi instaurat domnia prin lege a plutocrației.
Acumularea de putere și concentrarea omniprezentului control social și politic în mâinile unei singure persoane, vătaf eficient al suzeranilor săi neo-feudali, se poate finaliza cu „succes” în 6 decembrie, dacă domnul Iohannis va fi primit și parlamentul „său” printr-un vot cvadruplu viciat – implicarea sa anti-constituțională în activitatea guvernului și în campania electorală, pandemia execrabil gestionată, menită a amplifica frica și a atrage atenția asupra minunatelor ”autorități” pandemice, utilizarea unei cifre electorale false (sunt mai mulți alegători decât suntem trăitori pe aceste meleaguri – o spune chiar Avocatul Poporului) și, mai ales, boicotul, frica și delăsarea populară în raport de alegeri.
Nu impresionează pe nimeni frica ta de infectare. Nu ai înțeles încă? Pentru alegeri, totul este permis, pentru viața normală, totul este interzis. După alegeri vei fi din nou arestat la domiciliu.
Nu, nu sancționezi pe nimeni cu dezinteresul tău pentru alegeri sau boicotând ostentativ alegerile. Nu există prag minimal de prezență pentru validarea alegerilor – se pot valida mandate de parlamentar și cu 20% prezență la vot. Mai mult chiar, cu cât lipsește mai multă lume de la vot, cu atât regizorii scenariului acestor alegeri absurde vor putea fi mai în largul lor să fure și să fraudeze pentru a atinge scopul lui Iohannis, scop afișat fără teamă de Constituție, cu fermitate și cu insistență de robot telefonic – obținerea parlamentului „său”.
De ce îi trebuie lui Iohannis și parlamentul „său”, în condițiile în care are deja toate serviciile secrete la îndemână, alături de guvern și șefimea justiției, precum și toată susținerea neo-feudalilor economici și a ambasadelor semnificative de la București?
Iohannis vrea modificarea Constituției. Vrea Constituția „sa”. A spus-o clar, de nenumărate ori. Pentru modificarea Constituției are nevoie de o majoritate calificată (2/3 din numărul parlamentarilor) și de o opoziție docilă. De aceea este nevoie ca pe_se_de să fie trimis în istorie, să fie neutralizat.
Pentru a bara această tentativă despotică, pentru a mai putea spera într-o Constituție – redută, care nu poate fi doborâtă de orice moft al cuiva, pentru a ne menține încrederea în democrație și viitor și atașamentul față de drepturile și libertățile cetățenești, este nevoie de un echilibru al puterilor în stat, de un echilibru în Parlament. Este nevoie să NU votați cu puterea. Alianța din jurul lui Iohannis, alianța „sa” politică, formată din PNL și USR Plus și serviciile secrete, ar trebui să NU obțină în 6 decembrie mai mult de 55% din voturi, iar parlamentul să fie dotat cu o opoziție puternică, serioasă, capabilă să îi cenzureze lui Iohannis tentațiile despotice și derapajele anti-constituționale.
Prima condiție în acest demers – mergeți la vot. Dacă tot vă garantează Iohannis și Orban că nu există posibilitatea infectării, atunci faceți-le o surpriză neplăcută – ei se așteaptă să faceți fix invers, să nu mergeți la vot. Exact acesta a fost obiectivul managementului fricii, bine garnisit cu bani publici pentru publicitate.
A doua condiție – nu votați cu partidele mici, care vi se par alternative la PSD. Cu 2-3 la sută nu se intră în Parlament. Aceste procente se duc la PNL și USR, adică fix la partidele globaliste și progresiste contra cărora aveți impresia că luptați votând cu aceste partide mici, anti-globaliste și suveraniste. Nu doar că vă irosiți votul; i-l faceți cadou lui Iohannis (și alianței sale).
Cei mai mulți dintre cei care se află pe această pagină știu ce părere am eu despre Ciolacu și despre unii lideri actuali ai PSD. Știu și ce părere am despre corupție. Evident că nici nu o să îi susțin pe Ciolacu sau pe ciracii săi, nici nu o să șterg cu buretele trecutul gri/negru al unora dintre liderii PSD (trecut care, de altfel, îi și face vulnerabili în fața lui Iohannis).
Dar, pentru că nu există alternativă viabilă (efectul TINA – there is NO alternative – este prezent și în politică, nu numai în economie), sunt nevoit să spun că votul pentru PSD este preferabil și votului pentru alianța politică a lui Iohannis, și votului pentru partidele mici, emuli ai PSD.
În definitiv, PSD se poate reforma din interior, mai ales dacă nu ia locul unu la alegeri (caz în care Ciolacu va trebui să demisioneze, așa cum a promis public). Dar democrația, odată eșuată în tiranie, nu se mai poate recupera decât printr-o nouă revoluție.
Pentru debitorii supra-îndatorați și consumatorii din București am un mesaj – motivul special pentru care mă exprim în favoarea votului pentru PSD este necesitatea ca Daniel Zamfir să rămână în Parlament.
Dacă PSD va lua, în București, mai puțin de 27%, Daniel Zamfir nu intră în Parlament. Un procent de 2-3% pe care îl acordați partidelor mici, emuli ai PSD, este pierdut de PSD și, deci, de Daniel Zamfir, în favoarea USR. Adică, exact în favoarea partidului care, mai violent chiar decât PNL, a susținut băncile și cămătarii în contra intereselor consumatorilor și înspre ruina debitorilor.
Pentru cei care au uitat, Daniel Zamfir este inițiatorul unor legi esențiale pentru protecția consumatorilor, cele mai importante fiind Legea dării în plată și Legea protecției consumatorilor contra dobânzilor excesive (una ditre cele 4 legi anti-cămătărie), legi scrise de mine. Aceste legi nu ar fi putut trece de Parlament fără votul PSD (care a fost unanim), întrucât alianța politică a dlui Iohannis, PNL + USR Plus li s-au opus cu vehemență, ba chiar cu violența, amenințări și plângeri la DNA (ca și când acele legi, care nu fac decât să încerce să ușureze povara debitorilor, ar fi fost amenințări existențiale pentru ei). Mai mult chiar, cu un guvern ultra-majoritar PNL + USR Plus, Legea dării în plată și legile anti-cămătărie au toate “șansele” să fie neutralizate. Cu un asemenea guvern, 10 ani de muncă a mea și 5 ani de muncă a lui Daniel Zamfir devin zadarnici.
Fără prezența lui Daniel Zamfir în Parlament, vaietele consumatorilor și ideile mele care vin în întâmpinarea acestora nu vor mai fi auzite/receptate de nimeni.
Nu va mai exista o platformă de sprijin pentru oamenii sărăciți de abuzul de putere economică al băncilor și cămătarilor.
Dincolo de prietenia mea cu Daniel Zamfir (care mă onorează), este un om drept și principial. Din păcate, votul uninominal, care ne-ar fi permis să îl vită DOAR pe Zamfir, nu mai există. Sistemul actual e sistemul vechi – votul pe liste de partid. Așa că nu putem decât să încercăm să fim PRAGMATICI.
PS Cele de mai sus reprezintă o analiză politică, având în mare parte caracter obiectiv (pentru că se bazează pe fapte) și în mică măsură caracter subiectiv. Dar, cum am mai spus, din când în când, sistemul democrației îți permite să fii subiectiv – iar acest „din când în când” e acum, când trebuie să votăm. Vă urez inspirație bună pentru duminică! Iar celor care vor sări să mă acuze din nou de „apropiere” de PSD, le spun că nu îmi voi organiza viața și opțiunile de vot după dorințele lor. Sunt matur și – culmea – vaccinat de fro 50 de ani, știu să stau pe propriile picioare.

sursa: https://www.cotidianul.ro/analiza-lui-piperea-de-ce-sa-mergem-la-vot/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu