12.01.2020

Cum să te bucuri la aniversare când țara ta stă să crape ?!

 


„CUM SĂ TE BUCURI LA ANIVERSARE CÂND ȚARA TA STĂ SĂ CRAPE ?!”, este întrebarea retorică lansată de consultantul politic Cozmin Gușă pe Facebook.

„ZIC DOAR “LA MULȚI ANI ROMÂNIA!”, și nu zic “LA MULȚI ANI ROMÂNI !”, PENTRU CĂ NU MAI MERITĂM URAREA … 🇷🇴

Caut de câteva zile motive pentru care m-aș putea bucura azi, de ZIUA NAȚIONALĂ, pe care să le folosesc în discuțiile cu familia sau prietenii, iar dacă le-aș fi găsit vi le-aș fi împărtășit în scris și vouă.

Chiar și-acum 2 ani, când ne-am ratat în mod premeditat(!) aniversarea CENTENARULUI, am preferat să rememorez felul în care câțiva politicieni români curajoși au știut să fructifice conjunctura internațională favorabilă MARII UNIRI, iar anul trecut am tot comentat cu câțiva prieteni, la 100 de ani distanță, despre determinarea lui Ionel Brătianu și a Armatei Române ce-a ocupat Budapesta în 1919, ajungând până la dorința amuzantă și tonică de a identifica dacă opinca românească ce a înlocuit drapelul Ungariei pe catargul Parlamentului lor era oltenească sau ardelenească.
Anul ăsta nu mai găsesc nici motive din istorie pe care să le evoc pozitiv, ba chiar mi se pare c-aș fi neserios de-aș face-o, la cât de gravă îmi pare situația noastră națională. Nici nu pomenesc azi avatarurile pandemiei, am fi putut trece ușor și peste ele, de-am fi avut vreun plan agregat pentru viitorul imediat, sau măcar de “2 bani speranță” prin perspectiva parlamentarelor de duminică. Nici nu e cazul să vă vărsați năduful pe liderii politici care conduc, oricât de trădători și penibili par, ei sunt rezultatul opțiunilor noastre electorale, ce s-au degradat treptat sub povara răutăților și a inculturii ce-au pus stăpânire pe noi românii, dintr-un singur motiv dureros de real: PENTRU CĂ ATÂTA PUTEM, DECI ASTA MERITĂM!
Ca să putem mai mult, și ca cei ce urmează după noi să poată să-și umfle piepturile din nou, avem de făcut multe și repede, dar în orice caz ar trebui să începem prin a ne căuta prima dată OPINCILE, apoi să ne creem prilejuri concrete de a le atârna din nou! Pân-atunci, e corect și necesar să nu te tot felicităm reciproc între români la aniversarea națională, că e clar că nu avem de ce, să ne limităm doar la urarea LA MULȚI ANI ROMÂNIA! 🇷🇴„, a mai scris Gușă pe pagina sa de Facebook. 

sursa:https://www.cotidianul.ro/cum-sa-te-bucuri-la-aniversare-cand-tara-ta-sta-sa-crape/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu