12.16.2020

Guvernul din umbră

 


Creionarea unui posibil Guvern se îndepărtează tocmai de așteptările istorice ale  societății românești, ieșită din mascarada electorală. 

Intervenția președintelui Iohannis în clarificarea alianțelor și scoaterea din discuție a prevederilor constituționale privind desfășurarea aranjamentelor post-electorale, reprezintă mai mult decât un abuz, un intervenționism de tip dictatorial. 

Dacă ar fi de concluzionat într-o primă stabilire a adevărului, implicarea președintelui nu poate avea decât consecințe într-o instabilitate care va duce la suspendarea sa, alegeri anticipate sau forme violente de anarhie.Iluzia unui guvern de “ uniune națională”, formulă imposibil de aplicat, nu poate fi admisă decât de cei care își caută legitimitatea într-un demers care urmărește eludarea reformelor și obținerea unei noi letargii în consecința nefastelor politici anterioare. Asumarea guvernării se află în principal într-un program care să deblocheze România și niciunul dintre cei care ar putea alcătui o majoritate nu are capacitatea să o aplice.

Instabilitatea politică nu rezultă din neînțelegerile prealabile, însă destul de previzibile. 

Cei aproape 70% dintre românii care au evitat să se mai lase infectați de exercițiul electoral autohton creează dificultatea constituirii noului guvern. Președintele-mediator se vede expus unei poziții cu o legitimitate relativă și pentru un șef de partid. Greșind constant și tendențios, acesta a închis practic toate discuțiile democratice și practice în ceea ce privește noul guvern.

Chiar după intrarea în funcțiune a noului Parlament, presedintele Iohannis nu poate să acopere cu majoritățile acestuia neîncrederea populară în mecanismul politic actual, respectiv în utilitatea publică a acestuia.

Primul care va fi sancționat, în consecința disfuncționalităților și a abuzului, va fi președintele Iohannis.


sursa: https://www.cotidianul.ro/guvernul-din-umbra-3/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu