12.16.2020

S-a deschis Cutia Pandorei: Urmează „Manole” ?

 


Reacție acidă a avocatului Gheorghe Piperea la anunțul că Parchetul General a deschis un dosar penal in rem, în care se efectuează cercetări în legătură cu declaraţiile pe propria răspundere depuse de Traian Băsescu că nu a colaborat cu fosta Securitate. În opinia lui Piperea, pe baza acestui precedent îi va putea veni rândul, cândva, și guvernatorului BNR Mugur Isărescu, acuzat de asemenea că a colaborat cu Securitatea.

„A venit vremea ca Traian Băsescu, alias Petrov, turnător la Securitate, dar și fost președinte al României și actual europarlamentar, să răspundă penal pentru fals și pentru inducerea în eroare a întregii societăți asupra „onestitații” sale în vremurile comunismului. Zeci de ani în continuu omul ne-a mințit, a simulat lupta cu comunismul, a modelat justiția și serviciile secrete după chipul și asemănarea sa, a determinat o mare parte din cetățenii acestei țări, prin intimidare, să se teamă de controlul și supravegherea neo-securității, iar pe unii să (re)devină delatori/turnători și, în genere, ne-a ținut la periferia Europei, doar pentru a-i reuși lui simularea calității de bărbat de stat.

Așa cum zice românul, Dumnezeu nu bate cu parul, bate cu anul.

Pe baza acestui precedent îi va putea veni rândul, cândva, și lui Mugurel-Constantin Isărescu, alias Manole, turnător la Securitate și actual faraon al Băncii Naționale a României. „Manole” este un alt idol fals pe care societatea noastră l-a urcat pe soclu, o statuie de hârtie pentru care încă se scriu ode prin ziare, deși CNSAS l-a dovedit turnător și falsificator al declarațiilor de neapartenență la structurile represive ale statului comunist”, a scris Piperea pe Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/s-a-deschis-cutia-pandorei-urmeaza-manole/

Un comentariu: