12.21.2020

Ion Cristoiu: Va fi rău pentru democrație

 


„Guvernarea PNL, USRPLUS, UDMR va fi tratată de presă cu grija de a nu o atinge nici cu o petală. Va fi rău nu numai pentru democrație, dar și pentru Coaliția de Guvernare. Pentru că o Guvernare e cu atît mai bună cu cît presa e mai rea față de ea“. Este concluzia unui articol semnat de Ion Cristoiu și postat pe blogul său. 
În articol, jurnalistul care pornește de la puciul din PNL, taxează slaba reacție a presei, afirmând, printre altele: „ Ce tărăboi mediatic s-ar fi creat dacă aceste bătălii pe ciolan ar fi avut loc în cazul unei Coaliții conduse de PSD!
ProTv și DigiTv s-a fi indignat pînă la miră“.
Iată câteva fragmente din articolul semnat de Ion Cristoiu, articol pe care îl puteți citi integral pe cristoiublog.ro. 
„Eram convins că puciul din PNL va umple site-urile și televiziunile cu informații, declarații ale protagoniștilor, comentarii. N-a fost așa. Cu mici excepții, toate ținînd de tot mai firava presă independentă, Puciul din PNL n-a existat. Ici-colo, unde realitatea a impus consemnarea, Puciul a fost dizolvat în formula Nemulțumiri în PNL.
Cum, adică, doar nemulțumiri?
47 de membri ai B.N.P din 72, cîți sînt cu toții, au fost gata să țină o ședință statutară în care să-l ia la întrebări pe Ludovic Orban pentru ceea ce ei acuză a fi cedarea Guvernului în mîinile USR și UDMR pentru ca el, Ludovic Orban, să obțină șefia Camerei Deputaților. (…)
Putem reduce acest Puci la manifestarea unor nemulțumiri?
De ce n-a luat în seamă acest eveniment, de o deosebită importanță, majoritatea Presei?
Pentru că majoritatea Presei e în slujba Puterii de Centru Dreapta pe cale de a se instala. Să ne imaginăm ce s-ar fi întîmplat dacă Evenimentul de sîmbătă s-ar fi petrecut în PSD?
Zile în șir, site-uri, bloguri, ziare tipărite, radiouri și televiziuni s-ar fi ocupat de el.
De ce?
Pentru că un astfel de Eveniment impune o imagine negativă a partidului respectiv. (…)
Din ciolaniada negocierilor de după alegeri, presa postdecembristă și-a făcut un temei de campanie.
Nimic nu displace mai mult opiniei publice, celei căreia i se subordonează presa, decît bătălia pe ciolan între partide politice, între politicieni.
Negocierile dintre PNL, USRPLUS și UDMR s-au înscris perfect în Ciolaniadă.(…)
Au fost abordate aceste aspecte de către presă?
Ce tărăboi mediatic s-ar fi creat dacă aceste bătălii pe ciolan ar fi avut loc în cazul unei Coaliții conduse de PSD!
ProTv și DigiTv s-a fi indignat pînă la miră.
Cîtă vreme PNL, USRPLUS și UDMR au fost în Opoziție atitudinea amabilă a presei și-a avut explicația. Acum cele trei partide dețin Puterea în România. Și cu toate acestea ele se bucură în continuare de alintările presei. Din experiența Guvernării CDR-PD știm că atitudinea presei nu se va schimba în următorii patru ani față de puterea de Centru Stînga. Guvernarea PNL, USRPLUS, UDMR va fi tratată de presă cu grija de a nu o atinge nici cu o petală. Va fi rău nu numai pentru democrație, dar și pentru Coaliția de Guvernare. Pentru că o Guvernare e cu atît mai bună cu cît presa e mai rea față de ea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ion-cristoiu-va-fi-rau-pentru-democratie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu